Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Hans Renders visiting professor in Aix-en-Provence

02 juni 2016
Hans Renders
Hans Renders

Van 15 oktober tot 15 november is Hans Renders op uitnodiging van de Faculté des Arts, Lettres, Langues et Sciences Humaines van Université Aix-Marseille visiting professor aan deze universiteit. Als vice-president van La Société de Biographie heeft Renders het afgelopen jaar al enkele lezingen gegeven in Aix-en-Provence. Nu is hij gevraagd een masterclass te geven voor promovendi die onderzoek doen naar de geschiedenis en theorie van de biografie of zelf aan een biografie werken. Zijn werkzaamheden zullen beginnen met een openbare lezing onder de titel: ‘Biography in Public Life: The Biographer, The Publisher, The Press and The Market’.

Over Hans Renders

Hans Renders is hoogleraar Geschiedenis en Theorie van de Biografie en directeur van het Biografie Instituut (Rijksuniversiteit Groningen). Hij is mede-oprichter en board member van Biographers International Organization en medeoprichter van La Société de Biographie. Samen met Binne de Haan en Jonne Harmsma publiceert hij later dit jaar bij Routledge de bundel The Biographical Turn. Lives in History.

Laatst gewijzigd:08 juni 2016 15:45

Meer nieuws

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.

 • 28 november 2018

  RUG brengt partijen samen voor innovaties in digitale samenleving

  Tijdens de Digital Society Conference van de VSNU op 27 november jl. heeft de Rijksuniversiteit Groningen het boek ‘Samen kennis en innovaties ontwikkelen: digital society’ gepresenteerd. Dean of Industry Relations Iris Vis: "Digitalisering maakt steeds...