Expertisecentrum iGOROnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum iGOR

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Institute for Governance and Organizational Responsibility (iGOR)
Header image Blogs

Blogs

iGOR presenteert onderzoek over Nederlandse beursondernemingen op Eumedion-symposium

Datum:29 november 2017
Onderzoeker Niels Hermes (midden) presenteert de bevindingen van het Institute for Governance and Organizational Responsibility (iGOR). Foto: Rogier Bos

Bestuurders van Nederlandse beursondernemingen zijn meer op de lange termijn gericht dan hun Amerikaanse collega’s, zo bleek begin september uit het onderzoeksrapport dat het Institute for Governance and Organizational Responsibility heeft ontwikkeld in opdracht van Eumedion. Het langetermijndenken onder beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen lijkt de afgelopen tien jaar ook enigszins sterker geworden.

In opdracht van Eumedion analyseerden Niels Hermes, Reggy Hooghiemstra en Kees van Veen van het Institute for Governance and Organizational Responsibility (iGOR) ‘conference calls’ van zestig Nederlandse beursfondsen met analisten en beleggers in de periode van 2002 tot 2016. Hermes presenteerde de resultaten van het onderzoek onlangs op een symposium van Eumedion, een belangenbehartiger voor institutionele beleggers op het gebied van corporate governance en duurzaamheid.