Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologieOnderwijsBachelor

Bachelor

Dicht bij huis en internationaal
.
.
.
.

We bieden onze bacheloropleiding Psychologie zowel in het Nederlands als in het Engels aan. Als aspirant-student kan je zelf kiezen welke studie beter bij je past.

Psychologie studeren in het Nederlands...

Met de bachelor Psychologie kies je voor een academische opleiding, met de nadruk op het verwerven van theoretische kennis over menselijk gedrag.

Voor veel studenten is deze opleiding de eerste stap naar een loopbaan in de Nederlandse gezondheidszorg en/of hulpverlening, bijvoorbeeld op het gebied van de klinische psychologie. Een goede kennis van het Nederlandse zorgstelsel en de Nederlandse taal is hiervoor een eerste vereiste. Studenten die deze weg kiezen, moeten immers goed in staat zijn om met Nederlandse cliënten en collega’s te communiceren. De keuze voor de Nederlandstalige opleiding ligt dan voor de hand.

Maar let op: ook bij de Nederlandse opleiding komt veel Engels kijken. Engels is namelijk de internationale voertaal in de Psychologie. Dat betekent dat verreweg de meeste literatuur die je tijdens de bachelor moet lezen en bestuderen in het Engels is. Zonder goede kennis van het Engels kom je er niet.

... of in het Engels

Als toekomstig psycholoog leg je tijdens de bacheloropleiding de theoretische basis voor je verdere loopbaan, ongeacht je latere specialisatie. Je maakt kennis met de meest uiteenlopende theoretische vraagstukken rondom menselijk gedrag en leert hoe je op een wetenschappelijk verantwoorde manier onderzoek doet. Juist op dat gebied speelt het Engels een grote rol, want Engels is de internationale voertaal van de wetenschap. Ook Nederlands onderzoek wordt meestal in het Engels gepubliceerd.


Onze Engelstalige opleiding biedt je niet alleen de kans om een nieuw vak te leren, maar biedt ook een laagdrempelige toegang tot de internationale wereld van wetenschap en onderzoek. Al tijdens je studie maak je kennis met een internationale groep studenten en docenten. Je leert in het Engels presenteren en discussiëren. Daarmee bereid je jezelf voor op een masteropleiding in het buitenland of op een van de vele Engelstalige masteropleidingen in Nederland. Zo zijn bijvoorbeeld al onze tweejarige onderzoeksmasteropleidingen in het Engels. Ook als je na je bachelor voor een carrière in het bedrijfsleven kiest, biedt een Engelstalige opleiding extra kansen op de arbeidsmarkt.

Laatst gewijzigd:18 oktober 2018 13:49
printView this page in: English