Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologieOnderwijs

Kijk eens naar de psychologie bachelor in Groningen

Bachelor Psychologie

De studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, zowel het Nederlandse als het internationale programma, is uniek vanwege het brede cursusaanbod en zijn omvangrijke, veelzijdige expertise.

Elke vorm van menselijke activiteit is doordrongen van psychologie en in veel verschillende gebieden, zoals zorg, opvoeding, werk, sport, milieu, verkeer, gezondheid, media, en andere, houden psychologen zich bezig met menselijk gedrag en ontwikkeling. In klinische beroepen bijvoorbeeld, zijn ze gericht op het behandelen van mensen met emotionele of gedrags- stoornissen of met patiënten met neurologische aandoeningen. Ontwikkelingsvragen spelen ook een belangrijke rol in klinisch werk omdat de oorzaken van onaangepast gedrag vaak in de vroege jeugd liggen.

In het programma van de bachelor leer je de theorieën over biologische, cognitieve, en sociale factoren die ons gedrag bepalen. Daarnaast word je geschoold in gespreks- en diagnostische vaardigheden, nodig voor de psychologische praktijk. Tenslotte, krijg je een training gericht op een grondig inzicht in statistische kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor psychologische onderzoek, en leer je te reflecteren op psychologische theorieën. In het derde jaar van de bachelor heb je de mogelijkheid om je te specialiseren in een gebied van je voorkeur en dat het best past bij je toekomstige Nederlandstalige of Engelstalige Master .

Laatst gewijzigd:01 februari 2019 11:30
printView this page in: English