Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en OnderwijskundeOnderzoekResearch Centre PMDHan Nakken prijs

Han Nakken prijs 2016

Het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de afdeling Orthopedagogiek van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen looft iedere twee jaar, in samenwerking met de Stichting OOO, de Han Nakken Prijzen uit voor de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van personen met Zeer Ernstig Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB).

Op vrijdag 9 december 2016 worden de Han Nakken prijzen voor de vierde maal uitgereikt. De prijsuitreiking en de daaraan gekoppelde Han Nakken lezing vindt plaats in het Van Swinderen Huys aan de Oude Boteringestraat 19 in Groningen.

Winnaars 2016 bekend: Kirsten van den Bosch, Harriët Schoenmakers en Nadi de Vos-Dijkslag winnen Han Nakken Prijs 2016

Foto's uitreiking 9 december 2016:

Han Nakken lezing 2016

De Han Nakken lezing 2016 wordt dit jaar uitgesproken door prof. dr. Bea Maes (KU Leuven) en is getiteld “De cruciale rol van begeleiders in het ondersteunen van sociale interactie en participatie van mensen met EMB”.

Programma 9 december

• 15.00 uur Glazen Zaal open
  • 15.15 uur Opening door prof. dr. Carla Vlaskamp
  • 15.25 uur Han Nakken Lezing door prof. dr. Bea Maes (KU Leuven): “De cruciale rol van begeleiders in het ondersteunen van sociale interactie en participatie van mensen met EMB”
  • 16.05 uur Bekendmaking genomineerden en uitreiking van de Han Nakken Prijzen 2016 door de voorzitter van de jury prof. dr. Wied Ruijsssenaars
  • 16.25 uur Toelichting door de winnaars van de praktijkprijs en de wetenschapsprijs
  • 16.45 uur Slotwoord/dankwoord door prof. dr. Carla Vlaskamp met aansluitend receptie.

Locatie: Van Swinderen Huys, Groningen

Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Geef u dan op - voor 1 december - bij Miranda Cazemier van den Berg (M.Cazemier.van.den.Berg@rug.nl)

Han Nakken

De Han Nakken lezing en de Han Nakken prijzen zijn een eerbetoon aan het werk van de in juli 2010 overleden prof. dr. Han Nakken. Hij wordt gezien als pionier op het gebied van onderzoek naar het verbeteren van zorg voor personen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. De lezing is een initiatief van het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities (PMD). Met dit initiatief wil het Centre het gedachtegoed van Han Nakken eren.

Laatst gewijzigd:01 februari 2018 14:06