Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesPedOnResearchLHBT onderzoek

Het onderzoek

Sommige lesbische, homo, biseksuele en transgender (LHBT) jongeren krijgen te maken met negatieve ervaringen of situaties gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Deze negatieve ervaringen of situaties kunnen van invloed zijn op hun gezondheid. LHBT-jongeren hebben een grotere kans op psychische problemen, en LHBT-jongeren hebben vergeleken met heteroseksuele en niet-transgender jongeren vaker zelfmoordgedachten. Verder weet deze groep jongeren minder goed toegang te vinden tot professionele hulp, professionele hulp sluit niet altijd aan op behoeften, en hulpverleners weten soms niet goed hoe te handelen.

Wij willen interviews houden met LHBT-jongvolwassenen die last hebben gehad van zelfmoordgedachten, met ouders van LHBT-jongeren die last hebben gehad van zelfmoordgedachten en met professionals die werk(t)en met LHBT-jongeren die last hebben gehad van zelfmoordgedachten.

Het onderzoek wordt door onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in samenwerking met onderzoekers van Movisie uitgevoerd.

Heb je hulp nodig? Je kunt altijd terecht bij Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 of via 113.nl.   113 is 24/7 bereikbaar.

Laatst gewijzigd:05 april 2019 11:22
printView this page in: English