Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Publieksacademie

Duurzaam gedrag - 14 juni 2022

.

De link om aan te melden staat onderaan deze pagina ↓

Zonnepanelen aanschaffen, vaker de fiets nemen, minder vlees eten, korter douchen. Het laatste klimaatrapport was glashelder: als we verdere opwarming van de aarde willen voorkomen dan moeten we ons gedrag onmiddellijk veranderen. 

Maar heeft dit wel zin? Is het niet dweilen met de kraan open als jij netjes je afval scheidt, maar het Noorderplantsoen na een warme zomerdag vol met flesjes en plastic bekers ligt? En hoe zinvol is het eigenlijk als individuen hun gedrag aanpassen terwijl er in andere landen massaal vervuild wordt?

Linda Steg
Linda Steg
Jacob Dijkstra
Jacob Dijkstra

In de tweede aflevering van de Publieksacademie Sociale Wetenschappen praten we verder over deze onderwerpen. Te gast is omgevingspsycholoog en mede-auteur van het IPPC rapport Linda Steg. Steg vertelt waarom ook kleine duurzame acties zin hebben. Daarnaast gaat Socioloog Jacob Dijkstra in op hoe je ervoor kunt zorgen dat duurzame initiatieven zich ook buiten je bubbel verspreiden. Ook Maurie Mutsaers, beleids- en projectmedewerker Afval en Circulariteit bij Gemeente Groningen, schuift aan. Zij vertelt hoe Gemeente Groningen duurzaam gedrag op het gebied van afval probeert te stimuleren.

Meer informatie

  • Datum: 14 juni 2022
  • Tijd: 19:30-21:15 uur (zaal open om 19:00)
  • Plaats: Groninger Forum (vooraf aanmelden verplicht - deadline 10 juni) en online (aanmelden niet nodig, link volgt op deze website).
  • Toegang: Gratis

Vragen voor de sprekers kun je sturen naar: publieksacademie-sw rug.nl

Laatst gewijzigd:24 mei 2022 14:27