Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Onderwijs

Joanne Lowik

Masterambassadeur Educatie en LVHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen (track Spaanse Taal en Cultuur)
Joanne Lowik
Joanne Lowik

Over Joanne

Joanne volgt de tweejarige opleiding Educatie in de Taal- en cultuurwetenschappen – track Spaanse taal en cultuur. Ze zit nu in het tweede jaar en loopt stage op het Montessori Lyceum in Groningen. Daar staat ze voor de klas bij 2 VWO en 4 HAVO.

“Ik had van tevoren al gedacht: dit vak moet je niet onderschatten want je moet heel veel kunnen. Natuurlijk moet je je lesstof kennen en dat over kunnen brengen, maar ik realiseer me dat er nog veel meer bij komt kijken. Je bent een gastheer/gastvrouw, een presentator, een pedagoog én een soort coach. Je draagt niet alleen je kennis over, je helpt je leerlingen ook op weg, buiten je lessen. Door al die rollen is het leraarschap ontzettend afwisselend, geen dag is hetzelfde.

Ik denk dat heel veel scholieren zich niet voor kunnen stellen dat je ooit nog terug wilt naar de middelbare school. Maar ik vind het contact met leerlingen zo ontzettend waardevol. Je bent een leraar voor ze, maar ondertussen moet je ook het kind áchter de leerling zien. En als je dat door gaat hebben kun je echt een positieve impact hebben op het leven van een leerling.

Op mijn stageschool ontmoet ik allerlei docenten: sommigen beginnen net, anderen zitten al tegen hun pensioen aan. Dat contact is heel leerzaam, ik hoor zoveel verschillende visies en verhalen. Dat is ook wat dit vak zo interessant maakt: je kunt altijd door blijven leren. Zelfs als geboren docent doe je het niet perfect vanaf de eerste dag. Je kunt altijd blijven groeien en ontwikkelen.”

Laatst gewijzigd:17 december 2020 10:22