Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Onderwijs

Eline Wijma

Masterambassadeur master Educatie en LVHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen
Eline Wijma
Eline Wijma

Over Eline

Mijn naam is Eline Wijma, ik ben 23 jaar oud en ik volg de eenjarige master LVHO in de Taal- en Cultuurwetenschappen tot docent Nederlands. Ik ben deze master gaan doen omdat het me leuk leek om in contact te staan met pubers en om mijn kennis en enthousiasme over mijn vak over te kunnen brengen. Dit is zeker niet tegengevallen! De allereerste les die je geeft is natuurlijk spannend, maar ik voelde me meteen op m’n plek.

Hoe vind je de master?

Bij lesgeven komen veel verschillende aspecten kijken. Je moet je lessen voorbereiden en tijdens de lessen moet je lesstof uitleggen, orde houden, en wil je ook nog eens jouw enthousiasme voor je vak overbrengen en aansluiten bij de interesses van pubers. Een hele uitdaging, maar gelukkig krijg je ook veel energie van de leerlingen!

Tijdens de colleges leer je hier natuurlijk ook veel over. Bij vakdidactiek gaat het over de vertaling van jouw kennis over je vak naar een goede les. Bij pedagogiek staat de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren centraal en in het bijzonder de invloed van onderwijs op de ontwikkeling van jongeren. Tijdens de colleges krijg je concrete handvatten die je kunt gebruiken tijdens je lessen. Wat je tijdens de colleges leert, kun je vaak meteen toepassen tijdens je lessen op je stage.

Al met al ben ik erg blij met mijn keuze voor de lerarenopleiding. Lesgeven kan soms best ingewikkeld zijn, maar het is gewoon superleuk om in contact te staan met de leerlingen. Laatst deed ik met mijn derde klas een escaperoom, waarbij de leerlingen vol enthousiasme en met volle focus aan de slag gingen met taalpuzzeltjes; daar wordt iedereen toch blij van!

Laatst gewijzigd:26 februari 2020 15:07