Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Education BSS

Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Mail een student van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Mijn naam is Ate en ik zit in het tweede jaar van de AOLB. Na mijn VWO wilde ik altijd graag iets met psychologie, sociologie of pedagogiek gaan doen. Het mooie aan de AOLB is dat al deze vakgebieden worden gecombineerd en dat er een koppeling is met de praktijk. Hierdoor krijg je zowel genoeg verdieping als praktijkervaring, wat het studeren een stuk aantrekkelijker maakt. Tot nu toe ben ik ontzettend enthousiast over het onderwijs en wil ik na een master graag kleutermeester worden.

Mijn naam is Hieke en ik zit nu in het tweede jaar van de AOLB. Werken in het onderwijs sprak mij aan, maar ik wilde graag naar de universiteit. Toen ik hoorde van de AOLB was de keuze snel gemaakt. Bij de AOLB kan je theorie en praktijk combineren. Je loopt vanaf het begin van je studie al stage en hier kan je alles wat je leert direct toepassen! Na mijn studie ga ik denk ik meteen als juf aan het werk, helaas moet ik nog even wachten!

Mijn naam is Eline. Ik zit nu in het derde jaar van de AOLB. Het werken met kinderen leek me altijd al ontzettend leuk, maar ik wilde ook graag iets met mijn VWO-diploma doen. Daarom heb ik voor de AOLB gekozen en daar heb ik gelukkig nog geen spijt van. De afwisseling tussen de vakken op de pabo, de universiteit en stage vind ik ontzettend leuk. Na de opleiding wil ik nog graag een master doen, maar welke weet ik nog niet.

Ik ben Iris, ik ben 21 jaar oud. Ik houd van dieren & werken met kinderen. Ik zit inmiddels in het derde jaar van de AOLB en heb het hier erg naar mijn zin! Na het VWO ben ik eerst psychologie gaan doen, maar dit was voor mij te theoretisch. Toen ik verder ging zoeken en de AOLB tegenkwam, ben ik overgestapt.
Ik vind dit een hele leuke studie, omdat het een kleinere studie is en de koppeling tussen theorie en praktijk echt top is. Je leert de ene dag van alles over kinderen en ontwikkeling, en de volgende dag zie je het terug op stage. Ik vind het heel leuk om onderwijs te geven waarbij ik precies weet wat ik doe, maar óók nog alle kanten op te kunnen; ik ga de master orthopedagogiek doen.

Wil je graag iets weten over de studie van een ervaringsdeskundige?
Onze studentassistenten van de AOLB beantwoorden je vragen: voorlichting.aolb rug.nl!

Heb je inhoudelijke vragen over de opleiding AOLB ga dan naar: https://www.rug.nl/bachelors/academic-training-primary-school-teacher/

Laatst gewijzigd:17 februari 2022 08:49