Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Education BSS

Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Mail een student van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Mijn naam is Ate en ik zit in het tweede jaar van de AOLB. Na mijn VWO wilde ik altijd graag iets met psychologie, sociologie of pedagogiek gaan doen. Het mooie aan de AOLB is dat al deze vakgebieden worden gecombineerd en dat er een koppeling is met de praktijk. Hierdoor krijg je zowel genoeg verdieping als praktijkervaring, wat het studeren een stuk aantrekkelijker maakt. Tot nu toe ben ik ontzettend enthousiast over het onderwijs en wil ik na een master graag kleutermeester worden.

Mijn naam is Hieke en ik zit nu in het tweede jaar van de AOLB. Werken in het onderwijs sprak mij aan, maar ik wilde graag naar de universiteit. Toen ik hoorde van de AOLB was de keuze snel gemaakt. Bij de AOLB kan je theorie en praktijk combineren. Je loopt vanaf het begin van je studie al stage en hier kan je alles wat je leert direct toepassen! Na mijn studie ga ik denk ik meteen als juf aan het werk, helaas moet ik nog even wachten!

Ik ben Iris, ik ben 21 jaar oud. Ik houd van dieren & werken met kinderen. Ik zit inmiddels in het derde jaar van de AOLB en heb het hier erg naar mijn zin! Na het VWO ben ik eerst psychologie gaan doen, maar dit was voor mij te theoretisch. Toen ik verder ging zoeken en de AOLB tegenkwam, ben ik overgestapt.
Ik vind dit een hele leuke studie, omdat het een kleinere studie is en de koppeling tussen theorie en praktijk echt top is. Je leert de ene dag van alles over kinderen en ontwikkeling, en de volgende dag zie je het terug op stage. Ik vind het heel leuk om onderwijs te geven waarbij ik precies weet wat ik doe, maar óók nog alle kanten op te kunnen; ik ga de master orthopedagogiek doen.

Mijn naam is Deborah en ik zit in het tweede jaar van de AOLB. Met kinderen werken en kennis delen vind ik erg leuk. Een baan als leerkracht past dus erg bij mij. Maar ik ken mezelf wel een beetje en ik wil graag nieuwe dingen doen. Met de AOLB word je opgeleid als leerkracht basisonderwijs maar kan je ook nog veel andere kanten op. Veel kanten opgaan is ook wel iets dat bij de studie past. Het ene moment speel je met je hele klas levend memory tijdens college om je een uur later te verdiepen in wetenschappelijke literatuur. Zelf ben ik erg enthousiast over de studie en ik kijk er erg naar uit om na mijn master een eigen middenbouw groep te hebben.

Wil je graag iets weten over de studie van een ervaringsdeskundige?
Onze studentassistenten van de AOLB beantwoorden je vragen: voorlichting.aolb rug.nl!

Heb je inhoudelijke vragen over de opleiding AOLB ga dan naar: https://www.rug.nl/bachelors/academic-training-primary-school-teacher/

Laatst gewijzigd:19 januari 2023 16:23