Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Education BSS

Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Mail een student van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Rémi van Koeverden (mailbeheer)

Mijn naam is Rémi van Koeverden en ik zit nu in het vierde jaar van de AOLB. Voor deze opleiding heb ik op het VWO gezeten en daarna een half jaar op de reguliere pabo. Ik heb daarna er toch voor gekozen om de AOLB te doen. Ik vond de pabo ontzettend leuk, maar was opzoek naar iets meer uitdaging en dat heb ik zeker gevonden op deze opleiding. Ik heb in verschillende groepen stagegelopen. Dit jaar heb ik gekozen voor de onderbouw en daarom loop ik nu stage in groep 3. Na mijn bachelor ben ik van plan de master onderwijswetenschappen te gaan volgen.

Dione Vogelzang (webklasbeheer)

Ik ben Dione Vogelzang en op dit moment zit ik in het derde jaar van de AOLB. Na een aantal andere studies ben ik nu op de juiste plek. Bij de AOLB kan je praktijk en wetenschap op een fijne manier combineren. Iedere periode bestaat uit een mooie afwisseling tussen pabo- en universiteitsvakken en de stage. Binnen de stage krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen en het lesgeven uit te proberen. In mijn eerste jaar liep ik stage op een daltonschool en dit jaar op een hoogbegaafde school. Naast stage ben ik zelf geïnteresseerd in zowel (ortho)pedagogiek als onderwijskunde. Na de bachelor wil ik graag een master volgen, zo kan ik nog meer betekenen voor het onderwijs en de kinderen in Nederland (en misschien wel daarbuiten).

Eline monteban (webklasbeheer en coördinatie)

Mijn naam is Eline Monteban. Ik zit nu in het derde jaar van de AOLB. Het werken met kinderen leek me altijd al ontzettend leuk, maar ik wilde ook graag iets met mijn VWO-diploma doen. Daarom heb ik voor de AOLB gekozen en daar heb ik gelukkig nog geen spijt van. De afwisseling tussen de vakken op de pabo, de universiteit en stage vind ik ontzettend leuk. Na de opleiding wil ik nog graag een master doen, maar welke weet ik nog niet.

Marleen Havinga (webklasbeheer en coördinatie)

Mijn naam is Marleen Havinga en ik ben vierdejaars student van de AOLB. Zoals ook mijn collega’s al zeggen is de AOLB de ideale studie als je het leren over onderwijs en orthopedagogiek wilt combineren met praktijk in de vorm van stage op een basisschool. Veel van wat je leert in de colleges kan je direct toepassen in je stage en je krijgt vanuit verschillende vakken ook de opdracht een klein (of groter) onderzoek op je eigen stageschool uit te voeren. Voor mij geeft dit meer betekenis aan de leerstof die geleerd moet worden, omdat ik weet waar ik het voor doe. De AOLB is een drukke studie die vooral door de voorbereiding van de stagedagen veel tijd vergt maar door goed te plannen hou je genoeg tijd over voor andere leuke dingen. En je krijgt er veel voor terug: twee diploma’s in 4 jaar!

Wil je graag iets weten over de studie van een ervaringsdeskundige?
Onze studentassistenten van de AOLB beantwoorden je vragen: voorlichting.aolb rug.nl!

Heb je inhoudelijke vragen over de opleiding AOLB ga dan naar: https://www.rug.nl/bachelors/academic-training-primary-school-teacher/

Laatst gewijzigd:26 oktober 2020 10:05