Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenKunst

Margje Schuurman

.

Email: aanmargje@gmail.com

Titel:  Aan de andere kant van de deur

Margje Schuurman (1988) laat zich raken door de schoonheid van het dagelijks leven. Het ochtendlicht dat door een kristallen glas valt, de geur van rozemarijn, een boterham met kaas, de kaft van een versleten boek of een potlood in de handen van een kind. Deze schoonheid verdient aandacht en moet gevierd worden.

Daarnaast onderzoekt ze in haar werk de symboliek en diepere lagen die in ogenschijnlijk eenvoudige dingen verborgen liggen. Dit doet zij door middel van potlood en papier, grafiek, werk met glas en licht of installaties. Installatiekunst heeft haar interesse, omdat hierbij de verbinding van het werk met de plek belangrijk is. Door als kunstenaar betrokken te zijn bij een plek en de mensen die daar komen, kan werk ontstaan dat daar thuis hoort. Voor gARTen #03 bewerkte ze een deur die verwijst naar de twee werelden waartussen de mens zich beweegt.

De aandacht die Margje heeft voor haar omgeving, is terug te vinden in haar werk. Hieruit spreekt concentratie en een zoektocht naar zuiverheid. In een heldere vormtaal, een sober kleurgebruik en in uitgebalanceerde composities wil ze haar fascinatie voor het leven met anderen delen.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 13:28