Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapNieuwsarchiefnieuws tot 2006

Opleiding Godgeleerdheid in Groningen de beste van Nederland!

30 oktober 2002

Dat Groningen de beste opleiding godgeleerdheid van Nederland biedt is gebleken uit de faculty rating die jaarlijks door Elsevier wordt samengesteld. In een onderzoek uitgevoerd door het Nijmeegse instituut OIWO is aan alle hoogleraren van Nederland de vraag voorgelegd: Welke universiteit biedt de beste opleiding op uw vakgebied? In een competitie van acht, waaronder dit jaar voor het eerst ook de Theologische Faculteit Tilburg en de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht, behaalde de Theologische Faculteit Groningen met haar opleiding godgeleerdheid de eerste plaats, met Leiden als goede tweede.  

Prof. J. Bremmer ,decaan

Laatst gewijzigd:09 juli 2014 13:51

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder nieuwe bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie

  Per 1 januari 2019 is Jeroen de Ridder benoemd als bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie. De leerstoel is een samenwerking tussen de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de RUG en Stichting voor Christelijke Filosofie.

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...