About us Faculty of Philosophy Organization News & Events News

Hieronder vindt u een overzicht van de laatst verschenen nieuwsberichten.

Letterenfaculteit organiseert congres over roeping van de wetenschap
Geplaatst op:26 februari 2020

Op 4 en 5 maart a.s. organiseert de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen een congres ter ere van het emeritaat van hoogleraar Klaas van Berkel. Deze bekende en befaamde Groningse wetenschapshistoricus en universiteitshoogleraar neemt na 35 jaar afscheid. Het centrale thema van het congres gaat over de roeping in de wetenschap. Wetenschapshistorici uit binnen- en buitenland spreken zich hier over uit. Daarnaast verzorgt de beroemde wetenschapshistoricus Steven Shapin van Harvard University een keynote speech.

Frank Hindriks benoemd tot lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen
Geplaatst op:13 februari 2020

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) heeft Frank Hindriks benoemd als nieuw lid.

Lisa Herzog wint Duitse prijs voor Filosofie en Sociale Ethiek
Geplaatst op:19 september 2019

Aan Lisa Herzog, die per 1 oktober aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen is aangesteld, is de Deutsche Preis für Philosophie und Sozialethik toegekend. Deze prijs wordt sinds 2014 elke twee jaar uitgereikt door de Max Uwe Redler Stiftung. Aan de prijs is een bedrag van €100.000 verbonden.

printView this page in: English