Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studeren in Groningen Verenigingen

Een actief studentenleven

Groningen is een stad die uniek is door haar levendige studentencultuur. Deze cultuur bestaat voor een groot deel dankzij de vele studenten organisaties die Groningen kent. Als je studeert in Groningen is de kans groot dat je op een manier tijdens je studietijd betrokken bent bij een van deze organisaties. Al deze organisaties worden volledig bestuurd door studenten. Ze bieden alle studenten in Groningen allerlei activiteiten en voorzieningen aan zoals carrière evenementen, culturele activiteiten en sportvoorzieningen.

Active student life

Studenten organisaties zijn afhankelijk van de vrijwillige inzet van hun leden en bestaan meestal uit een bestuur en een aantal commissies. Deze commissies organiseren allerlei activiteiten en evenementen gedurende het academisch jaar. Deze commissies worden geholpen en ondersteund door het bestuur van de organisatie. Naast het controleren van de commissies, is het de taak van het bestuur om de organisatie vooruit te helpen. De hoeveelheid commissies of de grote van een bestuur is afhankelijk van de grootte van de organisatie.

Omdat studenten organisaties een belangrijke plek in het Groningse studentenleven hebben, worden studenten ook door de RUG aangespoord om actief deel te nemen aan een van de studenten organisaties. De RUG ondersteund hiernaast de organisaties ook met subsidies en beurzen.

Er zijn veel verschillende soorten studenten organisaties: studieverenigingen, studentenverenigingen, sportverenigingen, culturele verenigingen en politieke verenigingen.

Verenigingen
Verenigingen

Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:04 juni 2020 12:24