Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieVideodienstZelf video's maken

Video's uploaden naar Nestor

Wilt u graag een willekeurige video vanaf uw eigen computer/laptop toevoegen in uw eigen nestorcursus? Dat kan sinds kort met de nieuwe ‘P2Go Upload’ optie in nestor. In deze handleiding zal stap voor stap worden uitgelegd hoe u een video kan toevoegen.

Stappenplan P2Go upload

Stap 1. Ga naar de betreffende nestorcursus en klik op ‘Course Tools’. Kies vervolgens de optie ‘P2Go Upload’ en de repository 'Educational videos for this course'. U krijgt dit scherm te zien:

Nestor

Stap 2. Onder ‘Asset details’ kunt een aantal dingen invullen en deze worden hieronder besproken:

• Subject Areas (verplicht): Hier selecteert u het onderwerp waar de video onder valt. Standaard staat hier ‘undefined’.
  • Title (verplicht): Hier geeft u de titel voor de video op.
  • Description: In dit veld kunt u een beschrijving opgeven.
  • Faculty: Selecteer uw faculteit. Standaard staat hier ‘other’.

Het academisch jaar en de code van de cursus worden automatisch ingevuld. Onder Contributor wordt het email adres dat aan uw account is gekoppeld ingevuld.

Stap 3. Wanneer u de verplichte en mogelijk andere velden heeft ingevoerd, klik dan op ‘Add File’ en selecteer het bestand op uw computer. U kunt ieder gewenst videobestand toevoegen. Druk vervolgens op ‘Submit’ om het bestand te uploaden.

Stap 4. De video wordt nu geüpload in de nestorcursus. Het kan soms enkele minuten duren voordat deze volledig is geüpload. De duur hiervan is afhankelijk van de grootte van het bestand en hoeveel mensen er op dat moment video’s uploaden. Houdt bij grote video’s (meer dan een uur) er rekening mee dat het enige tijd kan duren voor de video beschikbaar is.

Stap 5. Wanneer de video eenmaal geüpload is, kan deze video via Nestor worden ontsloten aan studenten in de betreffende cursus. Enkel docenten en beheerders van een cursus met dezelfde rechten kunnen de geuploade video's in een Nestorcursus publiceren. U kunt altijd - in iedere cursus - uw eigen geüploade video's plaatsen. Er zijn twee opties om videocolleges toe te voegen aan een cursus: 1). De optie P2Go List maakt alle video’s beschikbaar die bij de cursus horen. 2). Met de optie P2Go Item kan een enkele video die bij de cursus hoort geselecteerd worden.

Laatst gewijzigd:22 maart 2017 17:34
printView this page in: English