Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum CIBIFOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum CIBIF

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Centre of Expertise CIBIF

IIM Finance Award voor Elizabeth van der Wagen

25 november 2016
Elizabeth van der Wagen ontvang de IIM Finance Award uit handen van Prof. Dr. Robert van de Meer

Tijdens de Finance Event van de MSc Finance en de MSc International Financial Management is de IIM Finance Award uitgereikt aan Elizabeth van der Wagen voor haar scriptie met als titel “The causal relation between corporate social performance and corporate financial performance”. Haar begeleider was Prof. Dr. Bert Scholtens. In haar onderzoek komt Elizabeth tot de conclusie dat er geen overtuigend verband is tussen corporate social performance en corporate financial performance. Dit is een belangrijk conclusie omdat er in de praktijk veel discussie is over de vraag of sociaal verantwoord beleggen ten koste gaat of juist goed is voor het financiële rendement.

Deze scriptieprijs is ingesteld door het Prof. Robert van de Meer Fonds en bedraagt 2.500 Euro. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt aan een scriptie met belangrijk op de praktijk gerichte bevindingen. De jury bestond uit Prof. Dr. Michael Damm, Prof. Dr. Roelof Salomons en Dr. Lammertjan Dam.

De andere genomineerden waren Koen Seebus en Remko Struik. Naast de gebruikelijke criteria bij het beoordelen van master scripties heeft de jury vooral gelet de waarde van de scriptie voor de praktijk.

Laatst gewijzigd:28 november 2016 10:53

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.