Expertisecentrum CIBIFOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Centre of Expertise CIBIF

IIM Finance Award voor Elizabeth van der Wagen

25 november 2016
Elizabeth van der Wagen ontvang de IIM Finance Award uit handen van Prof. Dr. Robert van de Meer

Tijdens de Finance Event van de MSc Finance en de MSc International Financial Management is de IIM Finance Award uitgereikt aan Elizabeth van der Wagen voor haar scriptie met als titel “The causal relation between corporate social performance and corporate financial performance”. Haar begeleider was Prof. Dr. Bert Scholtens. In haar onderzoek komt Elizabeth tot de conclusie dat er geen overtuigend verband is tussen corporate social performance en corporate financial performance. Dit is een belangrijk conclusie omdat er in de praktijk veel discussie is over de vraag of sociaal verantwoord beleggen ten koste gaat of juist goed is voor het financiële rendement.

Deze scriptieprijs is ingesteld door het Prof. Robert van de Meer Fonds en bedraagt 2.500 Euro. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt aan een scriptie met belangrijk op de praktijk gerichte bevindingen. De jury bestond uit Prof. Dr. Michael Damm, Prof. Dr. Roelof Salomons en Dr. Lammertjan Dam.

De andere genomineerden waren Koen Seebus en Remko Struik. Naast de gebruikelijke criteria bij het beoordelen van master scripties heeft de jury vooral gelet de waarde van de scriptie voor de praktijk.

Laatst gewijzigd:28 november 2016 10:53