Centre of expertise CIBIF

Faculty of Economics and Business
Centre of Expertise CIBIF Blog
Header image Centre of Expertise CIBIF

VBDO Stage: onderzoek duurzaamheid in de financiële sector

Date:10 March 2020

Wil jij het verschil maken en aan de slag met grote en urgente duurzaamheidsthema’s? Wil jij eraan bijdragen dat bedrijven en investeerders hun geld inzetten voor een duurzamere wereld? En wil je dat doen in een jong, dynamisch en bevlogen team met projecten met een internationale focus? Lees dan verder!

Wat ga je doen?

Voor verschillende studies binnen een internationaal project is de VBDO op zoek naar een stagiair met een sterk analytisch vermogen en schrijftalent. De projecten hebben als doel te onderzoeken in hoeverre de financiële sector rekening houdt met milieu, mensenrechten en governance. Als project assistent doe je literatuur- en praktijkonderzoek (interviews), analyseer je resultaten, schrijf je rapportages en organiseer je events.

Als project assistent werk je mee aan diverse projecten van de VBDO. Voorbeelden zijn:

• Onderzoek naar activiteiten van internationale bedrijven / multinationals en hun impact op verschillende thema’s (e.g. biodiversiteit en klimaatverandering) of issues  in sectoren (e.g. landbouw en industrie);
  • Inhoudelijk en praktisch ondersteunen bij het organiseren van ronde tafels en seminars, bijvoorbeeld over mensenrechten of de Sustainable Development Goals;
  • Onderzoek naar specifieke duurzaamheidsthema’s zoals verantwoorde mijnbouw en het tegengaan van kinderarbeid

Wat vragen wij van jou?

• Je hebt affiniteit met duurzaamheid en de missie van de VBDO;
  • Je volgt een universitaire opleiding (of doet een tussenjaar), bij voorkeur op het gebied van duurzaamheid en/of de financiële sector;
  • Je bent leergierig, resultaatgericht, analytisch en kunt zelfstandig werken;
  • Je vindt het leuk om onderzoek te doen en gegevens te analyseren;
  • Je hebt een goede (zakelijke) schrijfvaardigheid in het Engels;
  • Voorkennis van de onderwerpen is niet vereist, interesse natuurlijk wel!

Wat bieden wij jou?

• De kans om bij te dragen aan belangrijke internationale projecten, die zeer waardevol zijn voor de organisatie en een positieve impact hebben op de wereld;
  • De kans om ervaring op te doen met praktische tools en beleid voor duurzaamheid;
  • De kans om contacten te leggen met financiële instellingen en NGO’s en kennis op te doen op het gebied van duurzaamheid in de praktijk;
  • De vrijheid om zelfstandig te werken;
  • Een gezellig team met een informele sfeer;
  • Een goede begeleiding waarbij we je actief coachen;
  • Een stagevergoeding van 400 euro per maand op basis van een 4-daagse werkweek.

Over de VBDO

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling zet zich sinds 1995 in voor het verduurzamen van de kapitaalmarkt. Als onafhankelijke vereniging stimuleren we verantwoord beleggen onder financiële instellingen en beursgenoteerde bedrijven.

Kennisdeling staat bij de VBDO centraal. We geven onder meer invulling aan deze missie door het publiceren van benchmarks en themastudies, het organiseren van ronde tafels en seminars en het stellen van de juiste, kritische vragen op aandeelhoudersvergaderingen.

Onze ruim 70 leden bestaan voornamelijk uit institutionele en particuliere beleggers, alsmede een aantal vooraanstaande NGO’s. Hiermee vertegenwoordigen we ruim 80% van het door Nederlandse beleggers geïnvesteerd vermogen.

Interesse?

Lijkt deze stage je wat? Je kunt vanaf 23 maart starten en de stage duurt in overleg tussen de 4 en de 6 maanden op basis van een 4-daagse werkweek (afwijken is mogelijk in overleg). Je zult werken vanuit ons kantoor in hartje Utrecht. Binnen de stage is eventueel ruimte voor verdieping en opdrachten vanuit je opleiding. Stuur je motivatiebrief en CV naar Hester Holtland (hester.holtland vbdo.nl) voor woensdag 18 maart a.s.. Je kunt ook terecht bij Hester voor vragen over de vacature.

Tags: Students