Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Connecting for impact
Business School Executive masters Executive MBA Health

Executive MBA Health

executive MBA Health

Meebouwen aan de toekomst van het gezondheidslandschap


In een gezondheidslandschap dat continu verandert, zijn krachtige leiders nodig die nieuwe uitdagingen de baas zijn, inspelen op de laatste ontwikkelingen en regie hebben op de toekomst. Bent u een ambitieuze professional of manager in zorg- en welzijn, die zich wil ontplooien op leiderschapsgebied en de organisatie vooruit wil helpen? En wilt u een sterke visie op het gezondheidslandschap vormen, met een bedrijfskundige en economische onderbouwing? Dan is de Groningse Executive MBA Health voor u!

  • Duur: 2 jaar (parttime)
  • Locatie: Groningen, online, internationale studiereis
  • Start: september 2023
  • Voertaal: Nederlands en Engels
  • Kosten: € 34.950 (vrijgesteld van BTW)
  • Titel: MSc, MBA University of Groningen

In de Executive Master of Business Administration (MBA) Health doet u kennis op van financiën, innovatie, het politieke speelveld, zorgsystemen, beleid en verandermanagement op het gebied van zorg en welzijn. De opleiding heeft een praktisch relevante insteek op een sterke wetenschappelijke basis en benadert de complexe vraagstukken vanuit een interdisciplinaire invalshoek. U werkt bovendien met een coach aan uw leiderschapsvaardigheden om zo uw positie binnen de organisatie te versterken.

Ontwikkel in 2 jaar een strategische visie op gezondheidsthema’s en behaal een waardevol diploma.

Dit programma wordt aangeboden i.s.m. de Aletta Jacobs School of Public Health

Jochen Mierau

"Innovatie en verandering realiseren"
"Het gezondheidslandschap staat voor grote uitdagingen zoals het betaalbaar en organiseerbaar houden van de zorg en het realiseren van de overgang van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Dat vraagt om leiders met kennis en vaardigheden om innovaties en veranderingen te realiseren. Deelnemers aan de Executive MBA Health worden toegerust met de bedrijfskundige en economische kennis en leiderschapsvaardigheden om de regie te nemen."


Jochen Mierau, Scientific Director Lifelines en Founding Director van de Executive MBA Health

Laatst gewijzigd:04 juli 2023 15:24