Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive masters Executive MBA Health

Executive MBA Health

Executive MBA Health

Meebouwen aan de toekomst van het gezondheidslandschap


In een gezondheidslandschap dat continu verandert, zijn krachtige leiders nodig die nieuwe uitdagingen de baas zijn, inspelen op de laatste ontwikkelingen en regie hebben op de toekomst. Bent u een ambitieuze professional of manager in zorg- en welzijn, die zich wil ontplooien op leiderschapsgebied en de organisatie vooruit wil helpen? En wilt u een sterke visie op het gezondheidslandschap vormen, met een bedrijfskundige en economische onderbouwing? Dan is de Groningse Executive MBA Health voor u!

  • Duur: 2 jaar (parttime)
  • Locatie: Groningen, online, internationale studiereis
  • Start: september 2024
  • Voertaal: Nederlands en Engels
  • Kosten: € 36.750 (vrijgesteld van BTW)
  • Titel: MSc, MBA University of Groningen

In de Executive Master of Business Administration (MBA) Health doet u kennis op van financiën, innovatie, het politieke speelveld, zorgsystemen, beleid en verandermanagement op het gebied van zorg en welzijn. De opleiding heeft een praktisch relevante insteek op een sterke wetenschappelijke basis en benadert de complexe vraagstukken vanuit een interdisciplinaire invalshoek. U werkt bovendien met een coach aan uw leiderschapsvaardigheden om zo uw positie binnen de organisatie te versterken.

Ontwikkel in 2 jaar een strategische visie op gezondheidsthema’s en behaal een waardevol diploma.

Dit programma wordt aangeboden i.s.m. de Aletta Jacobs School of Public Health


Paul van der Wijk

"Duurzame visie op de zorg van morgen"

"De executive MBA Health is meer dan een opleiding. Het is een transformatieproces dat je helpt je volledige potentieel te benutten als leider in de gezondheidszorg. Je leert natuurlijk over de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methoden, maar je ontwikkelt ook een kritische en reflectieve houding, een open en innovatieve mindset en je werkt aan een duurzame visie op de zorg van morgen. Je wordt toegerust met bedrijfskundige en economische kennis en vaardigheden die je helpen regie te nemen om zo daadwerkelijk bij te dragen aan de executiekracht in zorg en welzijn."
Paul van der Wijk, Programmadirecteur Executive MBA Health

Thijs

"De zorgsector ondergaat een positieve transformatie, waarbij patiënt- en medewerkersgerichtheid, duurzaamheid en technologische innovaties centraal staan. Een Executive MBA rust leiders uit met de multidisciplinaire kennis en vaardigheden om deze transformatie te leiden en een significante impact te maken in de gezondheidszorg".

Thijs Broekhuizen, Wetenschappelijk Directeur UGBS

Laatst gewijzigd:16 april 2024 15:00