Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School UGBS thema's

Sustainability

UGBS thema sustainability
Sustainability > alle UGBS opleidingen

De masters en programmas van UGBS haken in op de verschuiving van de nadruk op financiële prestaties naar duurzaamheidprestaties van een bedrijf of organisatie.

In de duurzaamheidstransitie speelt transparante en eerlijke informatie over economische, sociale en milieueffecten bovendien een cruciale rol. De docenten van de duurzaamheidsopleidingen dragen bij aan het creëren van breed maatschappelijke waarde op de lange termijn, en leveren de nieuwste inzichten in de concrete stappen die leiden tot het realiseren van de transitie. Gastsprekers zorgen bovendien voor inbedding in de praktijk.


"Ik vind het belangrijk om vanuit mijn expertise een bijdrage te leveren aan de praktijk, niet alleen door onderwijs, maar ook door -net als veel andere onderzoekers- plaats te nemen in commissies en bij te dragen aan het publieke debat." - Prof. dr. Nancy Kamp-Roelands

"Overheden kunnen mooie ambities met elkaar afspreken maar het bedrijfsleven is waar échte verandering vandaan moet komen. Maar geloven de leiders van onze bedrijven in hun eigen vermogen om het schijnbaar onmogelijke – een milieuvriendelijke samenleving – werkelijkheid te maken?" - Prof. David Langley

Executive masters en programma's binnen dit thema:

Executive MBA Sustainable Business Models

De tweejarige part-time MBA track met een focus op duurzaamheidsdoelstellingen.

Masterclass Leiderschap in duurzame transformatie

Voor wie wil leren hoe u duurzame verandering in uw bedrijf bewerkstelligt; met nadruk op het belang van data, digitalisering, governance en leiderschap. Met de nieuwste wetenschappelijke inzichten, toepassing in de praktijk en om te netwerken met andere professionals.

Duurzame Businesstransitie

Voor specialisten die aan de slag willen met specifieke duurzaamheidsthema’s, voor bestuurders die op strategisch niveau willen leren over de verankering van duurzaamheid, maar ook zeker voor professionals die met hun organisatie al stappen hebben gezet is er het programma Duurzame Businesstransitie van 2 modules van 1,5 dag.

Environmental, Social & Governance (ESG) Reporting en Assurance

Om diepgaand expert te worden in verslaggeving en assurance van niet-financiële informatie volgt u de eenjarige opleiding Environmental, Social & Governance Reporting en Assurance.

Effective Climate Governance Programme

voor non-executive board members van de top 250 bedrijven in Nederland die kennis & inzichten willen opdoen hoe effectief & efficiënt klimtaatdoelstellingen op een duurzame manier binnen de organisatie door te voeren.

Succesvolle Energietransitie met Multidisciplinaire Aanpak

Wilt u uw kennis van de energietransitie verder ontwikkelen én uw organisatie verder helpen? Kies dan het 5-daagse executive programma Succesvolle Energietransitie met Multidisciplinaire Aanpak.


Leestip: Essayreeks Duurzaamheidsverslaggeving na de CSRD

essayreeks - deel 2
Download Essay 2


27 juni 2024 | Download Essay 2 | Duurzaamheidsverslaggeving na de CSRD - De jury aan het woord

Editie nummer 2 is uit! Gedurende de achter ons liggende 30 jaren zijn diverse onderzoeken en benchmarks uitgevoerd om de kwaliteit van de duurzaamheidsverslagen in kaart te brengen, waarbij ook prijzen (awards) zijn uitgereikt voor de betere verslagen: de good practices. Wat kunnen we hieruit leren?

Auteurs: Nancy Kamp-Roelands, Dick de Waard, Adrianca Mens, Jurgen Wagenaar, Arjan Bouwmeester en Klaas Zwaagman.

essayreeks - deel 1
Download Essay 1


31 maart 2024 | Download Essay 1 | Duurzaamheidsverslaggeving na de CSRD - De wetgever aan het woord

Editie nummer 1 is geschreven door deskundigen op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken en de verslaggeving daarover die elkaar hebben gevonden bij de vakgroep Accounting & Auditing van de Rijksuniversiteit Groningen en de University of Groningen Business School (UGBS).

Nancy Kamp-Roelands, Dick de Waard, Adrianca Mens, Jurgen Wagenaar, Arjan Bouwmeester en Klaas Zwaagman.


Laatst gewijzigd:04 juli 2024 10:14