Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Connecting for impact
Business School UGBS thema's

Sustainability

UGBS thema sustainability
UGBS thema sustainability

De masters en programmas van UGBS haken in op de verschuiving van de nadruk op financiële prestaties naar duurzaamheidprestaties van een bedrijf of organisatie. In de duurzaamheidstransitie speelt transparante en eerlijke informatie over economische, sociale en milieueffecten bovendien een cruciale rol. De docenten van de duurzaamheidsopleidingen dragen via hun wetenschappelijk onderzoek en in het onderwijs bij aan de verdere bewijsvoerig over en bewustwording van de noodzaak van waardecreatie op de lange termijn. Gastsprekers zorgen bovendien voor inbedding in de praktijk.


Nancy Kamp Roelands
Nancy Kamp Roelands

"Ik vind het belangrijk om vanuit mijn expertise een bijdrage te leveren aan de praktijk, niet alleen door onderwijs, maar ook door -net als veel andere onderzoekers- plaats te nemen in commissies en bij te dragen aan het publieke debat." - Prof. Nancy Kamp Roelands

Dutch Accounting Standards Boards - Sustainability Committee
Authority Financial markets - Committee Reporting and Accountancy

Executive masters en programma's binnen dit thema:

Executive MBA Sustainable Business Models

De tweejarige part-time MBA track met een focus op duurzaamheidsdoelstellingen.

Environmental, Social & Governance (ESG) Reporting en Assurance

Om diepgaand expert te worden in verslaggeving en assurance van niet-financiële informatie volgt u de eenjarige opleiding Environmental, Social & Governance Reporting en Assurance.

Governance programma Boardroom Dynamics

Executive programma van 4,5 dag, gericht op ervaren toezichthouders en bestuurders die de dynamiek in hun Raad willen doorgronden en beïnvloeden. In samenwerking met BoardResearch en BeljonWesterterp.

Online Collegereeks Duurzaamheid: Management en Rapportage

Wilt u uw kennis verdiepen op het gebied van duurzaam ondernemen en langetermijnwaardecreatie op economisch, milieu en sociaal gebied? Zes online (keuze)modules bieden u actuele kennis en praktische tools.

Succesvolle Energietransitie met Multidisciplinaire Aanpak

Wilt u uw kennis van de energietransitie verder ontwikkelen én uw organisatie verder helpen? Kies dan het 5-daagse executive programma Succesvolle Energietransitie met Multidisciplinaire Aanpak.

Effective Cimate Governance Programme

voor non-executive board members van de top 250 bedrijven in Nederland die kennis & inzichten willen opdoen hoe effectief & efficiënt klimtaatdoelstellingen op een duurzame manier binnen de organisatie door te voeren.

Masterclass Digitale Transformatie voor Bestuurders

Leer van wetenschappers én digitale pioniers wat uw organisatie nodig heeft om succesvol digitaal te kunnen transformeren. Digitalisering is veel meer dan een operationeel proces en vraagt om een strategische aanpak. Hoe zorgt uw organisatie voor kennisopbouw als het gaat om digitale ontwikkelingen? Hoe speelt u in op nieuwe kansen en hoe vermijdt u risico’s? Hoe blijft de klant centraal staan, terwijl interne processen en de bedrijfscultuur moeten veranderen?

PE-cursus Duurzaamheid

Het door de NBA verplichte PE-onderwerp voor accountants in 2023 is ‘duurzaamheid’ met een studielast van tenminste 8 uren en passend binnen uw eigen leerdoelen.

Top HR Leiderschapsprogramma

Het Top-HR Leiderschapsprogramma is een zesdaags executive programma speciaal ontwikkeld voor HR-directeuren en senior HR-managers die zich verder willen ontwikkelen in hun strategische partnerrol.

Laatst gewijzigd:24 juli 2023 15:53