Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School UGBS thema's

Leadership & Governance

UGBS thema Leadership & Governance

Leiderschap en goed bestuur zijn cruciaal voor alle bedrijven en organisaties. De programma's van UGBS zijn geworteld in jarenlang onderzoek naar de kenmerken van goede leiders en gedragsstudies naar de dynamiek in de bestuurskamers. Partners als BoardResearch, In the LEAD en BeljonWesterterp en gastsprekers zorgen voor een verankering in de praktijk.

Kerndocenten Floor Rink en Harry Garretsen

"De roep vanuit de bestuurskamerpraktijk is een belangrijke aanleiding geweest voor de opzet van het Boardroom Dynamics programma, waarin we de expertise uit ons jarenlange wetenschappelijke onderzoek bundelen en combineren met de inzichten van de zeer ervaren bestuurders die spreker zijn in het programma." - Prof. Floor Rink

"Vanuit ons Expertisecentrum In the LEAD ondersteunen we organisaties en strategische leiders bij het maken van doeltreffende keuzes. En in onze leiderschapsprogramma's brengen we wetenschappers en praktijkmensen samen." - Prof. Harry Garretsen

Executive programma's binnen dit thema:

Governance programma Boardroom Dynamics

Executive programma van 4,5 dag, gericht op ervaren toezichthouders en bestuurders die de dynamiek in hun Raad willen doorgronden en beïnvloeden. In samenwerking met BoardResearch en BeljonWesterterp.

Managementprogramma Industrie en Bouw Noord-Nederland

Voor ambitieuze managers met beslissingsbevoegdheid binnen een industrie- of bouwbedrijf in Noord-Nederland, op zoek naar manieren om door te groeien, nieuwe markten aan te boren of zich beter te positioneren binnen de huidige markt. En die willen weten hoe om te gaan met huidige trends en uitdagingen, zoals digitalisering, verduurzaming en globalisering. Het programma loopt over 5 maanden, inclusief een individueel traject.

Effective Climate Governance Programme

voor non-executive board members van de top 250 bedrijven in Nederland die kennis & inzichten willen opdoen hoe effectief & efficiënt klimtaatdoelstellingen op een duurzame manier binnen de organisatie door te voeren.

De toekomstformule voor Digitale Transformatie

Leer omgaan met ongeziene en onvoorziene veranderingen tijdens dit unieke opleidingsprogramma in het Noorden. Ga in gesprek met de leiders van de digitale revolutie. Krijg antwoord op vragen als: Hoe kan invulling worden gegeven aan digitale projecten voor gerichte groei? Hoe kan worden gestuurd op basis van data? Welke nieuwe rollen horen bij de huidige ontwikkelingen? Hoe wordt regie behouden en koers bepaald in tijden van onzekerheid?

Laatst gewijzigd:12 maart 2024 11:25