Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School UGBS thema's

Leadership & Governance

UGBS thema Leadership & Governance

Leiderschap en goed bestuur zijn cruciaal voor alle bedrijven en organisaties. De programma's van UGBS zijn geworteld in jarenlang onderzoek naar de kenmerken van goede leiders en gedragsstudies naar de dynamiek in de bestuurskamers. Partners als BoardResearch, In the LEAD en BeljonWesterterp en gastsprekers zorgen voor een verankering in de praktijk.

Kerndocenten Floor Rink en Harry Garretsen

"De roep vanuit de bestuurskamerpraktijk is een belangrijke aanleiding geweest voor de opzet van het Boardroom Dynamics programma, waarin we de expertise uit ons jarenlange wetenschappelijke onderzoek bundelen en combineren met de inzichten van de zeer ervaren bestuurders die spreker zijn in het programma." - Prof. Floor Rink

"Vanuit ons Expertisecentrum In the LEAD ondersteunen we organisaties en strategische leiders bij het maken van doeltreffende keuzes. Het Top HR programme is daarvan ook een uitstekend voorbeeld, waarin we wetenschappers en praktijkmensen samenbrengen." - Prof. Harry Garretsen

Executive programma's binnen dit thema:

Governance programma Boardroom Dynamics

Executive programma van 4,5 dag, gericht op ervaren toezichthouders en bestuurders die de dynamiek in hun Raad willen doorgronden en beïnvloeden. In samenwerking met BoardResearch en BeljonWesterterp.

Managementprogramma Industrie en Bouw Noord-Nederland

Voor ambitieuze managers met beslissingsbevoegdheid binnen een industrie- of bouwbedrijf in Noord-Nederland, op zoek naar manieren om door te groeien, nieuwe markten aan te boren of zich beter te positioneren binnen de huidige markt. En die willen weten hoe om te gaan met huidige trends en uitdagingen, zoals digitalisering, verduurzaming en globalisering. Het programma loopt over 5 maanden, inclusief een individueel traject.

Masterclass Digitale Transformatie voor bestuurders

Leer van wetenschappers én digitale pioniers wat uw organisatie nodig heeft om succesvol digitaal te kunnen transformeren. Digitalisering is veel meer dan een operationeel proces en vraagt om een strategische aanpak. Hoe zorgt uw organisatie voor kennisopbouw als het gaat om digitale ontwikkelingen? Hoe speelt u in op nieuwe kansen en hoe vermijdt u risico’s? Hoe blijft de klant centraal staan, terwijl interne processen en de bedrijfscultuur moeten veranderen?

Effective Climate Governance Programme

voor non-executive board members van de top 250 bedrijven in Nederland die kennis & inzichten willen opdoen hoe effectief & efficiënt klimtaatdoelstellingen op een duurzame manier binnen de organisatie door te voeren.

Top HR Leiderschapsprogramma

Het Top-HR Leiderschapsprogramma is een zesdaags executive programma speciaal ontwikkeld voor HR-directeuren en senior HR-managers die zich verder willen ontwikkelen in hun strategische partnerrol.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2023 17:08