Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive masters

Behaal uw executive MBA-graad

Profiteer van de persoonlijke aanpak, blended learning en onderwijs van toonaangevende onderzoekers en business professionals met een MBA van de University of Groningen Business School. Er zijn vier keuzes:


Energy Transition


De internationale executive MBA Energy Transition in Groningen (dé hotspot voor innovatie, hoogwaardig onderzoek en een belangrijk energieknooppunt waar onderwijs en praktijk nauw samenwerken) biedt een unieke interdisciplinaire en praktische aanpak voor de ambitieuze professional. De energietransitie is veel meer dan de toepassing van nieuwe technologieën en energiebronnen alleen. U leert als manager impact te hebben door te verbinden: verbinden van oud en nieuw, van verschillende kennisgebieden, en tussen en binnen organisaties. Ook werkt u aan de verbreding van uw internationale netwerk en leert u van leading examples dankzij de samenwerking met grote bedrijven, innovatieve startups en gerenommeerde instituten en de gevarieerde samenstelling van internationale deelnemers.

Deze MBA van de Rijksuniversiteit Groningen is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de University of Groningen Business School en het Energy Delta Institute (EDI). Intensieve studieweken (een zestal op verschillende internationale locaties) worden afgewisseld met online onderwijsvormen. Daarmee is deze master uitermate geschikt naast een uitdagende functie in een publieke of profit organisatie in Nederland en daarbuiten.

Start: september
Duur: 2 jaar parttime
Voertaal: Engels
Doelgroep: managers en leidinggevenden werkzaam in het energiedomein
Leervorm: zes studieweken op verschillende internationale locaties, aangevuld met online lessen


Health


In een zorglandschap dat continu verandert, zijn krachtige leiders nodig die nieuwe uitdagingen de baas blijven en inspelen op de laatste ontwikkelingen. Bent u een ambitieuze professional of manager in zorg- en welzijn, die zich wil ontplooien op leiderschapsgebied? En wilt u een sterke visie op het gezondheidslandschap vormen, met een bedrijfskundige onderbouwing?

In de Executive Master Business Administration (MBA) Health doet u kennis op van financiën, innovatie, politiek, beleid en verandermanagement op gebied van zorg- en welzijn. De opleiding heeft een wetenschappelijke, praktisch relevante insteek en benadert complexe vraagstukken vanuit een interdisciplinaire invalshoek. U werkt bovendien aan uw leiderschapsvaardigheden om zo uw positie binnen de organisatie te versterken.
Ontwikkel een strategische visie op gezondheidsthema’s en behaal een waardevol MBA-diploma.

Start: september
Duur: 2 jaar (parttime)
Locatie: Noord-Nederland, online, internationale studiereis
Voertaal: Nederlands en Engels


Food & retail


Om in de dynamische foodsector voorop te blijven lopen is het belangrijk om vanuit een heldere visie te opereren: waar gaat de markt naartoe en wat betekent dat voor de koers van ons bedrijf? Hoe gaan we waarde creëren en hoe zorgen we dat dit operationeel gezien efficiënt en effectief gebeurt? Dat zijn de kernvragen waarop het programma van de Executive MBA van de University of Groningen Business School (UGBS) en EFMI Business School (EFMI) is gebaseerd.

Start: modulair
Duur: 3 jaar parttime
Voertaal: Nederlands
Locatie: Baarn, Kasteel Groeneveld


Sustainable Business Models

Duurzame transformatie vereist leiderschap waarin het gaat om het samenbrengen van kennis over technologieën, het samenbrengen van professionals met verschillende achtergronden en vaardigheden, en de ontwikkeling van een strategische, waarde-gedreven visie en ethisch kompas. De Executive MBA Sustainable Business Models biedt u inzicht in uw eigen leiderschapskwaliteiten en de mogelijkheid om uw effectiviteit te verbeteren, en uw organisatie te transformeren naar een duurzame organisatie.

U leert hoe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen ingrijpen op organisaties, en hoe organisaties hierop effectief kunnen reageren door de transitie aan te jagen en vorm te geven. De opleiding biedt wetenschappelijke inzichten om de complexe vraagstukken praktisch te benaderen vanuit een interdisciplinaire invalshoek. De opleiding verbreedt uw blikveld en scherpt uw visie, zodat u effectiever kunt navigeren in een veranderende en steeds complexere wereld. U werkt bovendien met een coach aan uw leiderschapsvaardigheden om zo uw positie binnen de organisatie te versterken.

Start: september
Duur: 2 jaar (parttime)
Voertaal: voornamelijk Engels
Locatie: Groningen, Leeuwarden, online, internationale studiereis


Contact

Voor meer informatie of vragen over de verschillende keuzes binnen de executive MBA kunt u terecht bij:

Selma Bakker

Selma Bakker

T: (+31) 050 36 32 901
M: (+31) 06 28 21 62 56
E: s.m.bakker rug.nl

Laatst gewijzigd:31 oktober 2023 16:16