Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Lifelong learning
Business School Executive masters

Behaal uw executive MBA-graad

Executive MBA's van de UGBS

Profiteer van de persoonlijke aanpak, blended learning en onderwijs van toonaangevende onderzoekers en business professionals met een MBA van de University of Groningen Business School. Er zijn vier keuzes:


Food & retail


Om in de dynamische foodsector voorop te blijven lopen is het belangrijk om vanuit een heldere visie te opereren: waar gaat de markt naartoe en wat betekent dat voor de koers van ons bedrijf? Hoe gaan we waarde creëren en hoe zorgen we dat dit operationeel gezien efficiënt en effectief gebeurt? Dat zijn de kernvragen waarop het programma van de Executive MBA van de University of Groningen Business School (UGBS) en EFMI Business School (EFMI) is gebaseerd.

Start: modulair
Duur: 3 jaar parttime
Voertaal: Nederlands
Locatie: Baarn, Kasteel Groeneveld


Energy transition


De internationale executive MBA Energy Transition in Groningen (dé hotspot voor innovatie, hoogwaardig onderzoek en een belangrijk energieknooppunt waar onderwijs en praktijk nauw samenwerken) biedt een unieke interdisciplinaire en praktische aanpak voor de ambitieuze professional. De energietransitie is veel meer dan de toepassing van nieuwe technologieën en energiebronnen alleen. U leert als manager impact te hebben door te verbinden: verbinden van oud en nieuw, van verschillende kennisgebieden, en tussen en binnen organisaties. Ook werkt u aan de verbreding van uw internationale netwerk en leert u van leading examples dankzij de samenwerking met grote bedrijven, innovatieve startups en gerenommeerde instituten en de gevarieerde samenstelling van internationale deelnemers.

Deze MBA van de Rijksuniversiteit Groningen is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de University of Groningen Business School en het Energy Delta Institute (EDI). Intensieve studieweken (een zestal op verschillende internationale locaties) worden afgewisseld met online onderwijsvormen. Daarmee is deze master uitermate geschikt naast een uitdagende functie in een publieke of profit organisatie in Nederland en daarbuiten.

Start: september 2021
Duur: 2 jaar parttime
Voertaal: Engels
Doelgroep: managers en leidinggevenden werkzaam in het energiedomein
Leervorm: zes studieweken op verschillende internationale locaties, aangevuld met online lessen


Health management


In een zorglandschap dat continu verandert, is het cruciaal om actuele kennis te hebben en doeltreffend in te spelen op de laatste ontwikkelingen. Wilt u vanuit een bredere bedrijfskundige uw visie op het gezondheidslandschap ontwikkelen en onderbouwen, de kennis en vaardigheden hoe u goede zorg moet organiseren en hoe u veranderingsprocessen in gang kunt zetten? Wilt u ook weten welke impact politiek en beleid hebben op uw organisatie, welke rol financiën spelen en hoe u hier in control kunt zijn, hoe u zorginnovatie organiseert? Bent u die ambitieuze professional of (toekomstige) manager in de zorg- en welzijnssector, die zich wil ontplooien op leiderschapsgebied?

Met de Executive Master Business Administration (MBA) Health van UGBS volgt u een brede opleiding op academisch niveau, waarmee u vanuit een wetenschappelijk kader leert denken en een sterke positie als leider kunt innemen. Ontwikkel binnen 2 jaar een strategisch en bedrijfskundig perspectief op gezondheidsthema’s en behaal een waardevol MBA-diploma.

Start: september 2021
Duur: 2 jaar parttime
Voertaal: Nederlands of Engels
Doelgroep: managers en leidinggevenden in de zorg- en welzijnssector
Leervorm: een dag per 2-3 weken college (Noord-Nederland), aangevuld met online lessen en een internationale studiereis


Data driven insights and sustainable leadership


De toename in big data en geavanceerde analysetechnieken veranderen de manier waarop organisaties opereren en zakendoen. Organisaties zullen nog meer op data dan op intuïtie gaan sturen. De verkregen inzichten helpen om een duurzaam verdienmodel te ontwikkelen met oog voor winst en maatschappelijke impact. Veel organisaties erkennen dat big data helpt bij het maken van de juiste strategische keuzes, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen, hoe ze de complexe organisatietransitie kunnen aanjagen en vormgeven, hoe ze externe partijen kunnen overtuigen en betrekken, hoe ze ethisch verantwoord kunnen handelen, en de voortgang en impact van deze transitie kunnen meten en volgen.

Digitale transformatie vereist leiderschap waarin het gaat om het samenbrengen van kennis over technologieën, het samenbrengen van professionals met verschillende achtergronden en vaardigheden, en de ontwikkeling van een strategische visie en ethisch kompas. De Executive MBA Data-driven Insights and Sustainable Leadership biedt u inzicht in uw eigen leiderschapskwaliteiten en de mogelijkheid om uw effectiviteit te verbeteren, en uw organisatie te transformeren naar een datagestuurde, duurzame organisatie.

Start: september 2021
Duur: 2 jaar parttime
Voertaal: Nederlands of Engels
Doelgroep: managers en leidinggevenden
Leervorm: een dag per 2-3 weken college, aangevuld met online lessen en een internationale studiereis

Nikolaj Bijleveld

Contact

Voor meer informatie of vragen over de verschillende keuzes binnen de executive MBA kunt u terecht bij de programmamanager van de University of Groningen Business School:

dr. Nikolaj Bijleveld

T +31 50 363 3117
M: +31 6 43 23 18 64
E n.h.bijleveld@rug.nl

Laatst gewijzigd:14 juli 2020 13:20