Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive masters Executive MBA Health

Kwaliteit en partners

Om up-to-date onderwijs te garanderen, biedt UGBS de Executive MBA aan in samenwerking met partners. Het programma wordt aanbevolen en ondersteund door een Raad van Advies met vertegenwoordigers uit de zorg- en welzijnssector die toezicht houden op de totstandkoming en de voortgang van het onderwijs. UGBS is onderdeel van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen, die behoort tot de 1% business schools wereldwijd met zowel een EQUIS- als AACSB-accreditatie. Daarnaast is onze Executive MBA Health programma geaccrediteerd door FGzPT (Federatie van Gezondheidspsychologen en Psychotherapeuten).

Aletta Jacobs School of Public Health

Over ‘Aletta’

De Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH) is als samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en de Hanzehogeschool Groningen de trotse vaandeldrager van healthy ageing in Noord-Nederland. Het netwerk van onderzoekers en organisaties heeft één gezamenlijk doel: meer gezonde jaren. Aletta draagt bij aan de vertaling van fundamenteel onderzoek in het onderwijs, door advies en integrale samenwerkingen.

Over UGBS

Bij UGBS is het ons doel om professionals op managementniveau te ondersteunen bij het verder ontwikkelen van hun leiderschapskwaliteiten. We hebben aandacht voor zowel uw persoonlijke groei als voor uw professionele resultaten. Onze overtuiging is dat wetenschappelijke inzichten waardevol zijn in elke fase van een professionele carrière. Door vraagstukken vanuit een multidisciplinair perspectief en door de ogen van verschillende stakeholders te bekijken, helpen we u nieuwe mogelijkheden te ontdekken en vooruit te denken, terwijl u tegelijkertijd een sterk persoonlijk netwerk ontwikkelt.

UGBS-rankings en accreditaties

UGBS is NVAO, EQUIS en AACSB geaccrediteerd en scoort consequent hoog in belangrijke internationale kwaliteitsranglijsten:

  • In de Academic Ranking of World Universities (bijgewerkt in 2022) staat het Business Administration programma van Groningen op de 31e plaats.
  • In de U.S. News Best Global Universities Ranking (2023) staat de Faculteit Economie en Bedrijfskunde op de 50e plaats voor Economics and Business.
  • In de QS World University Rankings Business & Management Studies (2023), staan Business & Management opleidingen van de FEB op de 124e plaats in de top 1000 van Business & Management Studies.
Laatst gewijzigd:08 juli 2024 14:38