Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWerken bij de RUGDaarom werk je bij de RUG

Maatschappelijk bewustzijn

Actuele vraagstukken

De RUG is een maatschappelijk betrokken universiteit. Wetenschappers van de RUG leveren een bijdrage aan het debat over actuele maatschappelijke problemen. Dit is ook te zien aan de drie speerpunten binnen het onderzoek, namelijk:

Door deze thema’s vanuit verschillende disciplines te onderzoeken levert de universiteit een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Duurzaamheid

De RUG is de duurzaamste universiteit van Nederland. Wereldwijd staat de RUG op de 53ste plaats van de UI Greenmetric Ranking of World Universities 2012. Niet alleen in haar onderwijs en onderzoek zet de RUG duurzaamheid centraal, ook in de bedrijfsvoering en nieuwbouw is het een actueel thema. Lees meer over duurzaamheid.

Leer-werkplaatsen

Daarnaast toont de universiteit haar maatschappelijke betrokkenheid door bijvoorbeeld het bieden van MBO en HBO-leerwerkplaatsen. In november 2010 werd door ECABO een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder de 28 MBO-leerlingen die in dienst van de RUG hun administratieve beroepsopleiding volgden. Zij waardeerden de RUG als werkgever met als eindcijfer een ruime 8. Lees meer over de leer-werkplaatsen.

Laatst gewijzigd:13 juni 2013 17:28
printView this page in: English