About us Working with us Information for new staff

Gezond aan het werk

De Rijksuniversiteit Groningen stimuleert haar medewerkers om fit en gezond te blijven.

Leefstijlprogramma Balans

Om medewerkers te stimuleren om fit en gezond te blijven, heeft de Rijksuniversiteit in samenwerking met de dienst Arbo, Milieu en Duurzaamheid (AMD) het leefstijlprogramma Balans ontwikkeld.

In dit programma komen de vijf zogenaamde BRAVO-elementen aan bod: voldoende Bewegen, stoppen met Roken, verstandig met Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning.

Deelname aan activiteiten van Balans is vrijwillig en staat open voor alle medewerkers van de RUG. Het aanbod varieert van zumba en salsa tot mindfulness, yoga, en ‘health checks’. Naast cursussen zijn er proeverijen. Hier kan men vrijblijvend kennismaken met een sport of activiteit.

Medewerkers die willen stoppen met roken worden daarin begeleid. Ook dieetadvies behoort tot de mogelijkheden.

Op deze manier laat de RUG medewerkers die misschien niet altijd even gezond leven, ervaren dat een kleine investering in de gezondheid al veel kan opleveren.

Meer informatie over Balans vindt u hier.

Balans werk-privé

Via arbeidsvoorwaarden als ouderschapsverlof en zorgverlof wil de RUG bijdragen aan een gezonde balans tussen werk en privé.

SPR Sport

Voor wie graag sport, is er de SPR (Sportvereniging Personeel Rijksuniversiteit/Hanzehogeschool). Hier kunnen medewerkers individueel sporten, maar ook deelnemen aan bijvoorbeeld een voetbal- of tennistoernooi.

Ook organiseert de SPR een jaarlijkse sportdag.

Meer informatie over SPR vindt u hier.

Green Office

Green Office Groningen is een afdeling van de universiteit gerund door studenten en medewerkers. De Green Office coördineert activiteiten ten behoeve van de duurzame ontwikkeling van de universiteit. Dit doen we door medewerkers en studenten te informeren, verbinden en stimuleren om duurzamer te leven en door uit te leggen waarom dit belangrijk is. Daarnaast houden we ons bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering en het beleid van de RUG. Ons doel is om duurzaamheid een vanzelfsprekend onderdeel te maken van de Rijksuniversiteit Groningen. Om dit doel te bewerkstelligen hebben we onze activiteiten opgedeeld in de onderdelen People, Planet en Performance.

Meer informatie over Green Office Groningen staat hier.

Laatst gewijzigd:16 december 2019 14:17
printView this page in: English