Over onsWerken bij de RUGDaarom werk je bij de RUGDual-Career Support

Links naar andere services

Dual-Career Support voor partners van nieuwe academische staf.

Facebook: Wordt lid van POINTS, Partners Of (Int)ernational Staff on FACEBOOK: POINTS Groningen. Alle activiteiten van DCS/POINTS worden hier gepubliceerd. The ‘International Staff and Partners at the University of Groningen’ page presenteert regelmatig informatie, relevant voor (internationale) staf.

LinkedIn: Wordt lid van POINTS, Partners Of (Int)ernational Staff op LinkedIN: POINTS RUG.

Human Resources Information Desk, voor administratieve en praktische ondersteuning bij vragen op het gebied van Human Resources.

Immigration Service Desk, voor visa en verblijfsvergunningen.

Talencentrum RUG, voor trainingen op het gebied van taal en cultuur. Heb ook aandacht voor de kostenloze online Dutch Course.

WIRE (ook toegankelijk voor Nederlandse staf en partners)

Student Career Services Het carrière-centrum voor studenten. De informatie is ook interessant voor niet studenten.

Universiteitskrant is de onafhankelijke krant van de universiteit van Groningen. Download de app .

Organisaties/informatie buiten de RUG

International Welcome Center North (IWCN). Dit is een one-stop shop voor internationale medewerkers. Het IWCN biedt praktische diensten aan op het gebied van immigratie (formaliteiten, verhuizing), informatie en sociale activiteiten.

Connect International Geeft praktische informatie op het gebied van leven, werken en studie, en organiseert bijeenkomsten en activiteiten op sociaal en professioneel gebied. Connect International biedt verder praktische dienstverlening bij verhuizing.

Internations Dit is een privé netwerk. Internations organiseert sociale evenementen en geeft informatie en tips over expat life in Groningen. Contactpersoon is Mrs. Ana-Elena Moldovan, email: aemoldovan@gmail.com .

Humanitas Vrijwilligers bij Humanitas geven hulp bij praktische zaken over leven in Groningen en bij het leren van Nederlands.

Gemeente Groningen

Dutch government immigration

Euraxess.nl, biedt informatie voor onderzoekers

Nuffic, Onderwijsinternationalisering