Over onsWerken bij de RUGDaarom werk je bij de RUGCarrièremogelijkheden

Diversiteit

De RUG wil dat alle medewerkers zich thuis voelen

Door rekening te houden met ieders specifieke talenten, maakt de RUG optimaal gebruik van de kennis en kunde van haar medewerkers. Alleen zo kan de organisatie op topniveau presteren.

De RUG is ee n internationale en veelzijdige research universiteit. Daar zijn excellente medewerkers voor nodig. Het selecteren, behouden en belonen van ál het talent is daarom een van de speerpunten in het Strategisch Plan en het RUG HR-beleid.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een heterogeen personeelsbestand de prestaties van de organisatie naar een hoger niveau tilt.

Het diversiteitsbeleid van de RUG is nog vooral gericht op gender diversiteit. Met instrumenten als het Rosalind Franklin Fellowship Programme, Inclusive Leadership trainingen en een mentoring programma gericht op vrouwelijke wetenschappers, stimuleert de RUG in- en doorstroom van vrouwelijk talent.

Dit beleid doet ook recht aan de diversiteit van studenten en gepromoveerden. Vrouwen die nu aan de top werken, inspireren het toekomstig wetenschappelijk talent.

Laatst gewijzigd:18 oktober 2016 15:51
printOok beschikbaar in het: English