Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?BedrijfsvoeringAfvalArchiefopruimingen

Papier en karton

Definitie

Onder papier- en kartonafval wordt al het overtollige papier en karton verstaan dat voornamelijk in de kantooromgevingen zal vrijkomen. Deze fractie bestaat uit zowel wit als bont papier en karton.

Afvoer

Om oud papier op de werkplek te verzamelen worden draagbare kantoorpapierbakjes geleverd. Deze kunnen worden aangevraagd bij uw gebouwbeheerder. De volle papierbak wordt geleegd door de schoonmaakdienst in een grote papiercontainer of perscontainer. De papiercontainer staat op een centrale plek bij het gebouw en wordt eenmaal per twee weken geleegd.

De perscontainer wordt op afroep geleegd. Zie hiervoor FacilityNet.

Per locatie wordt het aantal volle containers en de hoeveelheid papier geregistreerd. Lediging van de papiercontainers vindt plaats direct bij de gebouwen volgens een overeengekomen route en tijdstip zoals aangegeven op de routeplanner.

Wat mag er in de papiercontainer

Tabel 9.1: Overzicht van afval wat wel/niet in de papiercontainer mag.                    

Wel

Niet (= Restafval)

Cadeaupapier

Computeruitdraaien

(Venster-)enveloppen

Golfkarton (dikker karton)

Kartonnen verpakkingen

Kranten

Papieren

Verpakkingen

Reclamedrukwerk

Schrijfpapier

Telefoongidsen

Tijdschriften

Papiersnippers

Behang

Carbonpapier

Plastic showtassen

Metalen ordners

Sanitair papier zoals                                                                                                            

papieren handdoekjes

Foto’s

Zuivelverpakkingen

Frisdrankverpakkingen

Geplastificeerd papier

(te herkennen aan het

moeilijke scheuren)

Vervuild papier

Kartonnen dozen moeten platgemaakt worden voordat ze de papiercontainer ingaan. Lever alleen schoon oud papier en karton in. Verwijder plastic hoesjes en omslagen. Ordners mogen niet in het gewone papierafval. Wél in de container voor archiefvernietiging.

Verwerking

Papier en karton worden gemiddeld zes keer gerecycled. Koffiebekers, melkpakken en frisdrankpakken bevatten een kunststof laagje waardoor ze niet bij het oud papier mogen worden gedaan. Melkpakken, frisdrankpakken en koffiebekers worden verwijderd via het restafval voor recycling.

Bijzonderheden

Het verwijderen van archief en vertrouwelijk papier staat beschreven bij de afvalstroom ‘Archiefopruimingen, vernietigen van vertrouwelijk papier en andere gegevensdragers’.

De grote papiercontainers en kliko’s in de gebouwen mogen alleen gebruikt worden voor tijdelijke opslag van oud papier en karton. Ze moeten in verband met de brandveiligheid altijd gesloten zijn behalve gedurende het vullen van de container.

rolcontainer voor papier
rolcontainer voor papier
Laatst gewijzigd:16 december 2015 08:51
printView this page in: English