Skip to ContentSkip to Navigation
About usWho are we?Green Office Groningen
Header image Sustainability at the UG

Blog #3 Een week leven zonder plastic

Date:04 June 2018
Author:Naud Katerberg
Plastic broodzakken en een plastic waterfles (die ik wel keurig hergebruik)
Plastic broodzakken en een plastic waterfles (die ik wel keurig hergebruik)

Naud Katerberg, 18 jaar, eerstejaars student sociologie

Dag twee. Gisteren kocht ik al een zak nachochips, geraspte kaas en in plastic verpakte rode pepertjes. De volgende keer moet ik toch maar nachos eten bij een café. Maar ook vandaag ben ik weer de mist in gegaan. Toen ik vanochtend met mijn vermoeide kop op de markt stond om broodjes te kopen, kreeg ik daar twee prachtige plastic broodzakken bij. Gelijk ben ik op zoek gegaan naar stoffen broodzakken, maar na een bezoekje aan de HEMA, de Søstrene Grene en de Flying Tiger was ik er al snel klaar mee.

Toen ik de tips voor dit experiment doorkeek, las ik een tip over houten tandenborstels. Gelukkig had ik nog een tandenborstel, totdat ik hem vanmiddag in twee stukken brak. Toch maar even een houten tandenborstel kopen. Aan het lijstje met stoffen broodzakken of iets dergelijks moet dus ook een tandenborstel worden toegevoegd. De zoektocht naar de tandenborstel ging vrij soepel, maar de queeste naar de broodzak wordt vervolgd na de UB-sessie. Bestemming: de Wereldwinkel. Want waar anders dan in dit antroposofische ecowalhalla zouden dergelijke producten moeten liggen.

Maar ook daar geen succes. En zelfs de Ekoplaza bood geen oplossing. Een medewerker wist mij wel vertellen dat een ander filiaal netten verkocht voor groenten en fruit. Helaas verwees ze hier niet naar het andere filiaal in Groningen, maar naar een filiaal in Deventer; en dat is toch een beetje te ver om te lopen tussen het studeren door. Dan maar even op het internet zoeken.