Skip to ContentSkip to Navigation
About usWho are we?Groningen province

De provincie Groningen

De provincie Groningen: landelijk en vrijwel onbedorven

Het platteland

Landelijk karakter

Zowel de Rijksuniversiteit Groningen als de stad Groningen heeft een uniek karakter, vooral dankzij de locatie in het noorden van Nederland.

De provincie Groningen is, in tegenstelling tot de dichtbevolkte gebieden in het westen van het land, overwegend landelijk en vrijwel onbedorven. Ook de provincie Groningen ligt voor een groot deel onder zeeniveau en nog tot in de 19de eeuw werd er land teruggewonnen op de zee. Hierdoor biedt het kustgebied langs de Waddenzee een oneindig uitzicht in alle richtingen, een bezoekje (op de fiets) meer dan waard.

Natuur

Vanuit Groningen kun je gemakkelijk naar het waddeneiland Schiermonnikoog gaan, waar je, slechts anderhalf uur van de stad, kunt genieten van strand, zee, natuur en het typische leven op een Waddeneiland. Het gebied is ook heel interessant voor biologen en milieudeskundigen, zowel uit Nederland als daarbuiten.

Industrie

Groningen beschikt over het grootste gasveld in West-Europa, een van de grootste gasvelden ter wereld. In Groningen is ook een van de grootste scheepswerven in Nederland te vinden. Verder is Groningen een internationaal centrum voor de biomedische en farmaceutische industrie.

Laatst gewijzigd:19 juli 2018 14:51
printView this page in: English