Over onsOnze positieQuality works!Aletta Jacobs Prijs

Wanneer:wo 07-03-2018 20:00 - 21:30
Waar:Aula, Academiegebouw
Introductie

Donderdag 8 maart 2018, zal Lilianne Ploumen de Aletta Jacobsprijs in ontvangst nemen voor haar bijdrage aan vrouwenemancipatie. Elke twee jaar wordt deze prijs uitgereikt door de Rijksuniversiteit Groningen aan een vrouw met een academische opleiding die bijdraagt aan nationale en/of internationale emancipatie. De prijs krijgt zijn naam van de eerste vrouwelijke student aan de RUG en de eerste vrouwelijke dokter van Nederland, Aletta Jacobs (1854-1929). Vorige winnaars van deze prijs zijn o.a. Neelie Kroes, Hedy d’Ancona, en Petra Stienen.

Lilianne Ploumen

Dit jaar zal voormalig minister van Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking en voorzitster van de PvdA (oktober 2007 – januari 2012) Lilianne Ploumen de Aletta Jacobsprijs 2018 in ontvangst nemen. Deze prijs wordt aan haar uitgereikt voor haar belangrijke bijdrage als lid van de adviesraad over Gender & Development (onderdeel van World Bank Group) van 2015 tot 2017 en voor het opzetten van het ‘She Decides’ fonds.

RUG College Tour

Op de avond voorafgaand aan de prijsuitreiking, op 7 maart 2018, wordt er een College Tour-evenement georganiseerd namens Honours masterstudenten van de Rijkuniversiteit. Dit evenement is ter ere van Lilianne Ploumen.

Wat is College Tour? Het is een kans voor studenten om vragen te stellen aan de winnaar van de Aletta Jacobs prijs 2018: Lilianne Ploumen. Het is gebaseerd op de Nederlandse televisie show 'College Tour'. Tijdens het evenement zal Lilianne Ploumen geïnterviewd worden door een gastspreker en kunnen de gasten en studenten hun vragen stellen.

Informatie over het evenement

Wanneer: woensdag 7 maart, 2018
Waar: Aula, Academy Building Broerstraat 5 9712 CP Groningen
Deuren open: 19:45
Start evenement: 20:00
Contact: collegetour@rug.nl

Dit evenement biedt de unieke kans om uw/jouw vraag te stellen aan Lilianne Ploumen. Het College Tour-team selecteert de vragen die tijdens het evenement gesteld gaan worden.

College Tour 2018
printOok beschikbaar in het: English