Over onsOnze positieFeiten en cijfers

Nicolaas Muleriusstipendium

Het Nicolaas Muleriusstipendium ten bedrage van 25.000 euro wordt om de vijf  jaar toegekend aan een onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen die opmerkelijke resultaten heeft bereikt.

De Stichting Nicolaas Muleriusfonds is in 1991 in het leven geroepen met als doel bij te dragen aan de ontplooiing van de Rijksuniversiteit Groningen als een klassieke, internationaal opererende wetenschappelijke instelling met een brede culturele uitstraling. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar wetenschapsgebieden die waardevolle bijdragen aan dat profiel leveren. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door de Rector Magnificus en oud-rectoren van de Rijksuniversiteit Groningen.De uitreiking van de prijs vindt plaats ter gelegenheid van het lustrum van Nicolaas Mullerius.

• 2006: prof.dr. E.A. Bergshoeff (FSE)
  • 2012: dr. Sabrina Corbellini (Letteren), uitgereikt tijdens rectoraatsoverdracht

Meer informaties

Nicolaas Mulerius Foundation