About usOur organizationAdministrative organizationAdvisory committeesCUOS

Frequently Asked Questions Housing, Campaign grant and Internationalisation grant

Below you can find several Frequently Asked Questions about the activity subsidy, campaign grant and internationalisation grant. Can't find your question? Send an e-mail to cuos@rug.nl

Can I object a CUOS decision?

Ja, dat kan. In de brief van het CUOS waar het besluit in staat vermeld, staat aangegeven hoe er bij het College van Bestuur bezwaar gemaakt kan worden tegen het besluit.

What happens when I have not finalized all documents in time?

Als je een incomplete aanvraag doet dan krijg je voordat het CUOS je aanvraag in behandeling neemt nog een paar weken de tijd om de aanvraag compleet te maken.

How do I know whether or not my organization is eligible for a grant from CUOS?

A good starting point will be reading the different regulations on the CUOS website. In these you will find the different grants the CUOS can allocate and you will find who is eligible for the different kind of grants. If you think your organization is qualified to receive a grant, you can use the different application forms which you can find on the website as well to apply for a grant. You can contact CUOS in case you might have any further questions regarding this procedure.

What rules of conduct apply in the housing facilities in the Pelsterstraat and the Oude Kijk in ‘t Jatstraat?

CUOS is responsible for the supervision of the housing facilities in the Pelsterstraat and the Oude Kijk in ‘t Jatstraat. The rules of conduct for the Pelsterstraat property you can find under this link, the rules of conduct for the property in the Oude Kijk in ‘t Jatstraat you can find here.

When will my application be discussed by CUOS and can I be present?

CUOS decision-making meetings are public. On the website under agenda you can find the dates of these meetings, as well as location and time. When you want to know exactly when your application will be discussed by CUOS the best option is to contact us.

Where does the application have to be handed in?

All applications with the necessary documents in via e-mail, addressed to cuos.aanvraag rug.nl , kindly state the regulation to which your application applies.

What happens when I do not submit an application in time?

In this case your application will not be considered and you will thus not receive a grant.

When does a grant application have to be submitted?

This varies by grant. Activity grants and housing applications should be submitted by February 1. International Grant A applications can be submitted throughout the year. There is a deadline for applications for International Grant B, this deadline will be made available as soon as it is set. You can find more information on the application forms.

Wat zijn de voorwaarden voor het ontvangen van een incidentele subsidie?

Incidentele subsidie wordt toegekend aan activiteiten die nieuw zijn voor een organisatie. Een gewijzigde vorm van een al bestaande activiteit krijgt geen incidentele subsidie. Daarnaast moet de activiteit inhoudelijk vernieuwend zijn of bijdragen aan de internationalisering van de RUG. De activiteit moet bovendien wezenlijk open staan voor alle studenten aan de RUG. Om aan dit criterium te voldoen geldt voor niet erkende organisaties dat de helft van de deelnemers aan de activiteit van buiten de eigen doelgroep van de organisatie moet komen. Erkende organisaties hoeven niet aan dit criterium te voldoen, omdat zij al hebben aangetoont wezenlijk open te staan voor alle studenten van de RUG.

Last modified:29 August 2019 3.38 p.m.
printView this page in: Nederlands