Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsRUG videosAdams AppelArchive

08 Oude bedrijven stevig geworteld in lokale economie.

Aflevering week 8

Uitzending: Zaterdag 26 februari 2005 op TV Noord om 18.55 en vanaf 20.40 uur ieder uur tot en met 6.15 uur. Zondag 27 februari 2005 op TV Drenthe om 18.40 uur, met ieder uur een herhaling tot en met 6.50 uur.

Bekijk de uitzending (wmv formaat)

Adams Appel duikt deze week in de economische geschiedenis.

"Bakens in het economische landschap", noemt geograaf Aleid Brouwer de bijna 400 bedrijven in ons land die al meer dan 150 jaar bestaan.

Brouwer onderzocht voor haar promotieonderzoek de rol van zulke bedrijven binnen de locale economie. Deze zijn vaak al vele decennia lang gevestigd op hun huidige locatie en hebben trouwe afnemers en toeleveranciers. Mede daardoor hebben oude bedrijven een betere kans om te overleven dan nieuwe bedrijven.

Adams Appel sprak met de promovenda over haar onderzoek en keek ook rond op jachtwerf Van der Werff in Drachten. Daar worden al bijna 200 jaar skûtsjes en andere schepen gebouwd. Het bedrijf is sinds 1880 in bezit van de familie Van der Werff en sindsdien ging het bedrijf over van vader op zoon.

Programmamaker

Willem Peter Meeuwissen

Eindredactie en productie

Paul Lamens, CasTel Media

Hoofdredactie

Fenneke Colstee

Gasten

dr. Aleid Brouwer, Ruimtelijke wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen en d hr. Van der Werff, eigenaar jachtwerf Van der Werff in Drachten

Informatie

Fenneke Colstee

Links
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:06