Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsRUG videosAdams AppelArchive

02- Gronings onderwijsbeleid succesvol dankzij eenduidige visie

Aflevering week 2

Uitzending: Zaterdag 15 januari 2005 op TV Noord om 18.55 en vanaf 20.40 uur ieder uur tot en met 6.15 uur. Zondag 16 januari 2005 op TV Drenthe om 18.40 uur, met ieder uur een herhaling tot en met 6.50 uur.

Bekijk de uitzending (wmv formaat)

Oud-onderwijzer en gemeente-ambtenaar Bob ten Bruggencate promoveerde onlangs op een studie naar de geschiedenis van het onderwijsbeleid in de stad Groningen sinds het eind van de jaren zeventig. In Adams Appel laat Ten Bruggencate zien dat de achtereenvolgende wethouders van Onderwijs altijd hebben vastgehouden aan een aantal duidelijke ideologische uitgangspunten.

En met meetbaar succes. Het Groningse onderwijsbeleid krijgt de laatste jaren vooral gestalte in de zogenaamde Vensterscholen: gebouwen die niet uitsluitend bedoeld zijn als leerplaats, maar ook een buurtfunctie hebben, bijvoorbeeld als bibliotheek, sportschool of consultatiebureau.

Adams Appel keek rond op de Vensterschool in de Groningse wijk Vinkhuizen en liep daar bovendien oud-wethouder van Onderwijs J. Wallage tegen het lijf.

Programmamaker

Willem Peter Meeuwissen

Eindredactie en productie

Paul Lamens, CasTel Media

Hoofdredactie

Fenneke Colstee

Gasten

drs. Bob ten Bruggencate, 23 december 2004 gepromoveerd bij Sociologie van de RUG  en drs. Jacques Wallage, burgemeester gemeente Groningen
Columnist Stefan Nieuwenhuis

Informatie

Fenneke Colstee

Links
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:06