Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsRUG videosAdams AppelArchive

26- Het Talentproject: studenten werken als Gezel in het Noordelijk bedrijfsleven

Aflevering week 26

Uitgezonden: 26 en 27 juni 2004


Bekijk de uitzending (wmv formaat)

In de laatste aflevering van dit seizoen besteedt Adams Appel aandacht aan het unieke Talentproject van de Economische Faculteit van de RUG. Het project koppelt, net als in het gildesysteem tijdens de middeleeuwen gebeurde, een talentvolle student als Gezel aan een Meester.

De Gezel werkt begeleid door de Meester, een expert uit het Noordelijk bedrijfsleven, aan een project binnen een bedrijf of instelling en rondt die ‘stage’ af met een Leerlingwerkstuk en mogelijk zelfs met een Meesterproeve. De ervaringsdeskundige Meester schoolt de student in de praktijk, en de Gezel brengt op zijn beurt de nieuwste theoretische (wetenschappelijke) kennis over naar het bedrijf.

Door het Talentproject hoopt de RUG de hoogwaardige kennis van de studenten vast te houden in Noord-Nederland. Bovendien wordt er door het contact van de RUG met bedrijven en instellingen kennis uitgewisseld tussen wetenschap en bedrijfsleven.

Adams Appel sprak met een van de initiatiefnemers van het Talentproject, Gea Vellinga en met Gezel Jessica Offenberg, die aan de RUG bedrijfskunde studeert. Offenberg ontwikkelde in het kader van het Talentproject een model waarmee de belevingswaarde van de attracties van het dierenpark in Emmen nauwkeurig gemeten kan worden. Met dat model won Offenberg de eerste plaats in de talentencompetitie.

Programmamaker

Hendrik-Jan van Telgen

Eindredactie en productie

Paul Lamens, CasTel Media

Hoofdredactie

Fenneke Colstee

Gast

Gea Vellinga, Q modus en Gezel Jessica Offenberg, studente bedrijfskunde aan de RUG

Informatie

Fenneke Colstee

Links

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:06