Over onsNieuws en agendaNieuwsarchief

Vici-subsidie Rineke Verbrugge en benoeming tot adjunct-hoogleraar Logica en cognitie

16 december 2008

Rineke Verbrugge is per 1 december 2008 benoemd tot adjunct-hoogleraar Logica en cognitie bij de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Zij was bij deze faculteit universitair hoofddocent kunstmatige intelligentie. Tevens heeft NWO aan Verbrugge een Vici-beurs toegekend voor een vijfjarig project, getiteld "Cognitive systems in interaction: Logical and computational models of higher-order social cognition".

Mw. L.C. Verbrugge (Amsterdam, 1965) studeerde wiskunde (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1993 aan de UvA op het proefschrift Efficient metamathematics. Daarna werd ze postdoc-onderzoeker in Praag en Gothenburg en visiting assistant professor bij het Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, VS. Van 1995-1997 was ze universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Eind 1997 werd ze universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en in 2002 hoofddocent. Zij is leider van de onderzoeksgroep Multi-agent Systems bij Kunstmatige Intelligentie.

Rineke Verbrugge is voorzitter van de Vereniging voor Logica en van de Progammacommissie van het NWO Cognitieprogramma. Zij heeft vele congressen, en workshops georganiseerd en was voorzitter van de programmacommissie van de twintigste European Summer School of Logic, Language and Information (ESSLLI 2008 in Hamburg). Samen met Prof. Jan van Eijck van het Centrum voor Wiskunde en Informatica heeft zij in 2006-2007 het grote internationale onderzoeksproject "Games, Action and Social Software" geleid aan het Netherlands Institute of Advanced Stdies in the Humanities and Social Sciences (NIAS) in Wassenaar. Uit dit project zijn drie boeken voortgekomen, waaronder "Discourses on social software" (eds. Van Eijck en Verbrugge, te verschijnen bij de Amsterdam University Press), en "Teamwork in Multiagent Systems" (Dunin-Keplicz en Verbrugge, te verschijnen bij Wiley).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13