Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenOpen dagen en introductie

Voorlichtingsactiviteiten voor studiekiezers

Ouderejaarsstudenten zeggen vaak dat een bezoek aan een voorlichtingsevenement doorslaggevend is geweest voor hun studiekeuze. Je krijgt informatie uit de eerste hand, kunt specifieke vragen stellen, proeft de sfeer en je leert alvast mensen kennen met wie je straks misschien studeert. Wellicht bevind je je nog in de fase van het oriënteren en rondkijken. Het kan ook zijn dat je al een stuk verder bent en graag meer informatie wilt over een of twee studies. Of je twijfelt nog tussen biologie en farmacie of tussen Utrecht en Groningen.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt daarom verschillende voorlichtingsevenementen aan.

Hieronder zijn alle reeds geplande voorlichtingsevenementen te vinden. Specifieke informatie over één van de voorlichtingsevenementen vind je door op het evenement te klikken.

Voorlichting

Korte omschrijving

najaar 2018 Een dag student (diverse data) Proefstuderen voor 6 vwo-leerlingen en hbo1-studenten.
1 februari 2019 Open dag Open dag voor studiekiezers die informatie willen over maximaal vier bacheloropleidingen.
maart 2019 Webklassen Een webklas is een door de RUG gemaakte cursus in de Student Portal (een elektronische leeromgeving) voor scholieren uit 5 en 6 vwo en uit 1 hbo.
16 maart 2019 Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten Voorlichtingsdag voor ouders van scholieren (5 en 6 vwo) die overwegen aan de Rijksuniversiteit Groningen te gaan studeren.
29 maart 2019 Masterdag Mastervoorlichting op de faculteiten.
voorjaar 2019 Een dag student (diverse data) Proefstuderen voor 6 vwo-leerlingen en hbo1-studenten.
2-4 en 9-11 april 2019 College Carrousel Kennismaken met de universiteit voor 4 vwo-klassen.
13 april 2019 Open dag Open dag voor studiekiezers die informatie willen over maximaal drie bacheloropleidingen.
november 2019 Webklassen Een webklas is een door de RUG gemaakte cursus in de Student Portal (een elektronische leeromgeving) voor scholieren uit 5 en 6 vwo en uit 1 hbo.
4 en 5 oktober 2019 Onderwijsbeurs Noordoost De RUG staat op de Onderwijsbeurs Noordoost in de IJsselhallen in Zwolle.
8 november 2019 Open dag Open dag voor studiekiezers die informatie willen over maximaal vier bacheloropleidingen.

Aanmelden

Als je van plan bent (een van) deze voorlichtingsevenementen te bezoeken, meld je dan aan via de betreffende site.

Laatst gewijzigd:26 november 2018 11:46
printView this page in: English