Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. J.M.E. Huisman

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Vanaf zijn aanstelling in 2002 is Mark Huisman verantwoordelijk voor het tweedejaars statistiekonderwijs bij Psychologie. Mark Huisman is een enthousiaste docent, aldus de studenten, die extra uitleg geeft en uitgebreid de tijd neemt om vragen te beantwoorden, ook individueel. Zijn deur staat voor iedereen open en Huisman helpt studenten ook per e-mail en op Nestor. Zijn colleges zijn erg helder en gestructureerd. Hij steekt veel energie en actie in zijn onderwijs, en verwacht ook van zijn studenten eigen initiatief.
Studenten vinden Statistiek een lastig vak dat veel tijd kost. Daarom heeft Mark Huisman niet heel veel scripties begeleid, maar als hij begeleidt, zijn de ervaringen erg goed.

Tot slot: Mark Huisman is nauw betrokken als studentenbegeleider - vanaf 2008 als coördinator - bij de Methodologiewinkel. Dit is een dienst uitgevoerd door studenten, die statistische en methodologische consultatie biedt aan iedereen binnen GMW en aan mensen van buiten. De cases en problemen die via de Methodologiewinkel binnenkomen, gebruikt hij in zijn colleges om de statistiek en haar praktische problemen te verduidelijken. Zo zien studenten hoe de statistiek in onderzoek gebruikt kan worden, en vooral hoe het absoluut niet moet.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:48