Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Prof. dr. D.H. van Rijn - Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Prof. dr. Hedderik van Rijn

Hedderik van Rijn studeerde psychologie en neurowetenschappen in Nijmegen en promoveerde vervolgens aan de Universiteit van Amsterdam. Na een aantal jaren in de VS te hebben doorgebracht, begon hij in 2003 als universitair docent in Groningen bij de vakgroep Kunstmatige Intelligentie. In 2007 vertrok hij naar de vakgroep Experimentele Psychologie, waar hij nu adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen is. Onlangs ontving hij een prestigieuze Vici-beurs.

Studenten omschrijven Van Rijn als gepassioneerd en benaderbaar en beoordelen zijn onderwijs dan ook zonder uitzondering zeer positief. Hoewel zijn groepen erg groot zijn, zoekt Van Rijn toch actief naar interactie met de studenten. Dit doet hij door vragen te stellen en te beantwoorden, experimentjes te doen en discussie aan te moedigen. De studenten zijn erg te spreken over Van Rijn: hij enthousiasmeert hen voor het vak en voert innovatieve onderwijsvormen en vormen van toetsing in.

Samen met een collega heeft Van Rijn het vak Cognitieve Psychologie recentelijk geactualiseerd: onder andere zijn de multiple-choicevragen vervangen door essayvragen. Omdat er nog altijd een groot aantal ‘simpele feitjes’ van buiten geleerd moet worden, heeft hij voor dit vak de Rugged Learning-methode ingevoerd. Dit adaptieve leersysteem, ook wel bekend als SlimStampen, is ontwikkeld door de onderzoekgroep van Van Rijn en houdt het kennisniveau bij van elke individuele student en biedt studenten de nog te leren lesstof op optimale wijze aan.

Laatst gewijzigd:11 april 2018 10:11
printView this page in: English