Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. A. Rachovitsa - Faculteit Rechtsgeleerdheid

Dr. Mando Rachovitsa

Mando Rachovitsa is docent Internationaal Recht, Mensenrechten en Internet Governance & Internet Law. Ze heeft veel ervaring met onderwijs in een multiculturele omgeving en in een interdisciplinaire context. Die ervaring koppelt zij aan haar onderzoek, dat zich onder meer richt op mensenrechten in cyberspace.

Rachovitsa brengt een schat aan ervaring met zich mee op het gebied van Internationaal Recht. Ze studeerde en doceerde in Griekenland, het Verenigd Koninkijk, Qatar en de Verenigde Staten. Hierdoor kan zij praktijkvoorbeelden in haar colleges verwerken en daarmee het perspectief verruimen voorbij de Westerse Eurocentrische ervaring.

Ze is gepassioneerd over haar vakgebied en geeft haar colleges spontaan, zonder de beperkingen van een script en opgeluisterd met voorbeelden en anecdotes. Haar betrokkenheid bij het vakgebied blijkt eruit dat ze haar kennis wil verspreiden en op haar studenten wil overbrengen, ook buiten de collegezaal en bovenop de eisen die het curriculum stelt. Zowel binnen als buiten de college-uren bereidt zij haar studenten voor op tentamens met behulp van bijvoorbeeld oefententamens en voorbeeldvragen.

Ze besteedt dagelijks vele uren om ervoor te zorgen dat deadlines worden gehaald en extracurriculaire taken worden volbracht; ze reageert snel op e-mails, geeft heldere richtlijnen en hulp bij opdrachten en geeft altijd uitgebreide feedback bij haar beoordelingen.

Laatst gewijzigd:11 april 2018 10:12
printView this page in: English