Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Prof. dr. A.J.M. Peijnenburg - Faculteit Wijsbegeerte

Prof. dr. Jeanne Peijnenburg

Jeanne Peijnenburg werd in 2008 bijzonder hoogleraar Wijsgerige Argumentatietheorie en Analyse. In 2011 werd ze benoemd tot hoogleraar Theoretische Filosofie. Haar onderzoek richt zich vooral op het concept van waarschijnlijkheid in de epistemologie. Zij publiceert, dikwijls samen met haar Groningse collega David Atkinson, artikelen in filosofische toptijdschriften.

Peijnenburg geeft al jaren consistent excellente colleges over kentheorie en analytische wijsbegeerte. Haar colleges worden door studenten geprezen om de mate van helderheid en inzet. Ze is betrokken bij haar studenten, behandelt elke vraag met aandacht en weet de meest lastige concepten door middel van leuke (actuele) voorbeelden goed uit te leggen. Ze beheerst de kunst van het geven van een hoorcollege als geen ander en ze straalt een natuurlijke authoriteit uit, waardoor studenten geboeid blijven luisteren – met of zonder PowerPoint. Meestal zijn enkele kernbegrippen of probleemomschrijvingen genoemd op een hand-out of op het bord voldoende om het college te structureren. Studenten geven aan dat ze goed antwoord geeft op vragen en zeer enthousiasmerend is. ‘Zorg wel dat je vooraan zit en meeschrijft, want je wil hier niets van missen’, aldus een student, die tevens benadrukt hoe lastig het is abstracte materie met een dergelijke helderheid en simpliciteit uit te leggen.

Laatst gewijzigd:11 april 2018 10:08
printOok beschikbaar in het: English