Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Prof. dr. B. Jayawardhana - Faculty of Science and Engineering

Prof. dr. Bayu Jayawardhana

Bayu Jayawardhana (Bandung, 1978) is adjunct-hoogleraar Mechatronica en Niet-lineaire Regeltechniek bij het onderzoekinstituut ENTEG. Het onderwijs van deze onderzoeksgroep is interdisciplinair, een mix van technische wetenschappen, management, informatica en wiskunde. Hij was betrokken bij het opzetten van een gezamenlijke opleiding met het prestigieuze Institut Teknologi Bandung (ITB) in Indonesië.

Jayawardhana is een enthousiaste en toegewijde docent. Hij wil studenten laten zien dat ze bevoorrecht zijn en daarom het maximale uit hun studietijd moeten halen. Om het leerproces van de studenten te bevorderen, probeert hij hen tot reflectie aan te zetten. Dit doet hij door bijvoorbeeld tijdens college vragen te stellen en hen de tijd te geven deze individueel te beantwoorden. Ook krijgen zij kleine cadeautjes als beloning, zoals origami-dieren gemaakt uit de theezakjesverpakkingen.

Jayawardhana maakt lastige concepten gemakkelijk inzichtelijk en interessant. Hij motiveert zijn studenten door een tussentijds tentamen in te plannen, hen te helpen bij te blijven en hen tijdens de collegereeks feedback te geven op hun inzicht. Hij staat er daarnaast om bekend dat hij technologie op een leuke manier gebruikt en dat hij nieuwe dingen uitprobeert, zoals het opnemen van geluidsfragmenten in PowerPointpresentaties en het houden van quizzen.

Laatst gewijzigd:25 april 2018 14:16
printOok beschikbaar in het: English