Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Wilbert Kolkman

Rechtsgeleerdheid

Wilbert Kolkman (1973) is sinds 2006 hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder Notarieel recht. Zijn onderzoek en onderwijs richten zich vooral op het familievermogensrecht. Ook is hij werkzaam bij Elan Notarissen te Steenwijk, Sneek en Zwartsluis en raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Kolkman verzorgt het onderwijs over het notariële recht op interactieve wijze. Studenten worden hierdoor uitgedaagd goed ‘bij de les’ te blijven. Mede dankzij zijn inzet is de betrokkenheid van studenten bij de notariële opleiding bijzonder groot. Als duizendpoot geeft hij les, altijd met enthousiasme. Elk college weet hij te boeien met levendige voorbeelden uit de praktijk en moeiteloos de vertaalslag te maken van de ingewikkelde leerstof naar begrijpelijke teksten. Goedlachs en met plezier slaagt hij erin studenten te bereiken. De collegezalen zijn vol en alle studenten spreken vol lof over hem. Kolkman is tevens visiting professor aan de Universiteit van Western Ontario in Canada. Zowel in 2013 als 2015 kreeg hij daar een plaats op de ‘Teaching Honour Roll’, door de studentenraad aldaar jaarlijks toegekend aan de beste docenten. Een eervolle onderscheiding, zeker voor een buitenlander.

Wilbert Kolkman
Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:27