Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Ward Rauws

Ruimtelijke Wetenschappen

Ward Rauws (1985) studeerde planologie aan de RUG. Sinds 2015 is hij universitair docent planologie. In datzelfde jaar promoveerde hij op een onderzoek naar adaptieve planningsstrategieën voor stedelijke en regionale ontwikkeling.

Rauws is een uitzonderlijk docent, die collega’s en studenten verrast met zijn ondernemingslust, organisatietalent en verbeterdrang. Hij is graag aan het experimenteren met betere onderwijsvormen. Ook is hij een teamspeler die groepen bijeenbrengt en aanstuurt. Rauws houdt niet van half werk, maar legt de lat hoog, zowel voor zichzelf als voor zijn studenten. Dat doet hij op een transparante manier, met consistente leerdoelen en toetsen. Hij hecht grote waarde aan zelfreflectie bij de studenten. Daarom besteedt hij veel tijd aan het stimuleren daarvan (door middel van logboeken), waarbij hij ook de feedback belangrijk vindt. Hij geeft studenten energie, coaching, en peptalks en gebruikt digitale middelen waar mogelijk. Als scriptiebegeleider wordt hij gewaardeerd vanwege zijn gedrevenheid en betrokkenheid. Hij was coördinator van de succesvolle masteropleiding Environmental and Infrastructure Planning. Deze werd onlangs goed gevisiteerd en trekt de hoogste studentenaantallen, ook van buiten de EU, van de masteropleidingen aan zijn faculteit.

Ward Rauws
Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:27