Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Niels Taatgen

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Niels Taatgen (1964) studeerde informatica en psychologie aan de RUG en promoveerde in 1999. In 2009 werd hij hoogleraar Cognitive Modelling aan de RUG. Hij onderzoekt via computersimulaties het menselijk gedrag, bijvoorbeeld in het geval van multitasken. Hiervoor ontving hij in 2011 een Europese ERC-grant.

Taatgen staat aan de oorsprong van de opleidingen Kunstmatige Intelligentie. In 1991 werd hij namelijk aangesteld om de voorloper van de huidige opleidingen, Technische Cognitiewetenschappen, op te zetten. Taatgen doceert over onderwerpen waarbij hij zelf actief betrokken is, wat te merken is aan zijn kennis van zaken en zijn enthousiasme. Hij zet niet alleen de uitleg die zijn voorkeur geniet uiteen, maar licht ook andere interpretaties toe. Tijdens colleges worden de ideeën van de studenten gezamenlijk, enthousiast en open besproken en ter plekke getest. Taatgen laat hierbij merken dat hij de ideeën zeer waardevol vindt voor zowel het vak op dat moment als voor zijn eigen onderzoek. Studenten worden in de goede richting begeleid zonder hun autonomie en hun eigen visie op het probleem en de oplossing te verliezen.

Niels Taatgen
Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:19