Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. Sami Faltas, Faculteit der Letteren

Sami Faltas

Sami Faltas (1950) is in Egypte geboren en woont sinds 1962 in Nederland. Hij verrichtte onderzoek naar de ontwikkeling en productie van militair materieel en publiceerde over wapenbeheersing en wapenhandel. Daarnaast gaf hij onderwijs aan verschillende universiteiten en bekleedde hij bestuursfuncties. In mei 2012 kwam hij dienst van de Faculteit der Letteren.

Als docent kan Faltas putten uit een bijzonder grote internationale ervaring. In 1998 trad hij in dienst bij een internationaal instituut in Bonn, waar hij verantwoordelijk was voor onderzoek en scholing over de problematiek van kleine wapens en vredesopbouw na gewapende conflicten. Dat bracht vele reizen naar Afrika en de Balkan en een reeks van publicaties met zich mee. Terug in Nederland gaf hij leiding aan het Centre for European Security Studies (CESS) in Groningen. Daar ontwikkelde en doceerde hij trainingsprogramma's over goed bestuur in de veiligheidssector, ten behoeve van landen in de Balkan, Oost-Europa, de Kaukasus en Centraal-Azië. Bij de RUG geeft hij onderwijs en doet hij onderzoek op het gebied van Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie. Zijn bijzondere aandacht hebben het Midden-Oosten en Turkije, democratisch bestuur bij defensie en politie, en de nieuwe oorlogen (binnenlandse conflicten in een internationaal verband). Faltas besteedt graag aandacht aan de rol van taal en gender. Het werken met studenten geeft hem veel plezier.

Laatst gewijzigd:19 juni 2018 12:24