Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagen

TEDxUniversityofGroningen: ‘Society of the Future’

Wanneer:do 02-06-2016 18:00 - 22:30
Waar:Groninger Forum, Hereplein 73, 9711 GD Groningen

Dit jaar zal TEDxUniversityofGroningen voor de tweede keer plaatsvinden, op 2 juni van 18:00 – 22:30 in het Groninger Forum. Het onafhankelijk georganiseerde evenement, onder licentie van TED, zal plaatselijke én internationale inspirerende verhalen laten horen via video’s en live sprekers. Het thema dit jaar zal ‘Society of the Future’ zijn.

TEDx zag in 2009 het levenslicht en is een programma van lokaal georganiseerde evenementen die de gemeenschap samenbrengen voor een ervaring die lijkt op het beroemde TED. Sommige TEDx talks zijn zelfs opgenomen op TED.com en hebben inmiddels miljoenen views.

Meer dan een diploma

TEDxUniversityofGroningen wordt georganiseerd door vijf studenten van de Rijksuniversiteit en is gebaseerd op het idee dat de toekomst meer te bieden heeft dan alleen een diploma. Maar waar gaan we heen? Hoe zal de samenleving van de toekomst er uit zien? Dat zijn het type vragen die op 2 juni zullen worden besproken. De avond zal geheel in het Engels plaatsvinden.

Omdat TEDx focust op de vrije stroom van ideeën zullen ook de sprekers een verrassing blijven. In plaats van een sprekersaankondiging zal er dan ook een mindmap verschijnen, die het publiek een indicatie geeft van de inspiratie die ze kunnen verwachten. Kortom, de hele avond zal gericht zijn op een totale ervaring, die het publiek verder brengt dan alleen het uitbreiden van kennis.

Kennis en inspiratie delen

Arkadius Mueller, licentiehouder van TEDxUniversityofGroningen 2016: “Ik hoop dat ons evenement er voor zorgt dat we niet alleen die avond, maar juist ook in de toekomst geneigd blijven kennis en inspiratie met elkaar te delen. Een doel van TEDx, en van ons persoonlijk.”

Aanmelden voor het programma kan tussen 9 en 18 mei via www.tedxuniversityofgroningen.com: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In lijn met het evenement zelf zal de selectie dan ook plaatsvinden op basis van enkele vragen, om een zo divers mogelijk publiek te genereren.

printView this page in: English