Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagen

Gastcollege minister Ploumen: Wat betekent TTIP voor Nederlandse ondernemers?

Wanneer:ma 04-04-2016 18:45 - 21:00
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Wat is de rol van Nederland als EU-voorzitter als het gaat over de opvang van migranten in met name de eigen regio? En wat betekent TTIP voor Nederlandse ondernemers? Deze vragen behandelt minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking op 4 april tijdens haar gastcollege op de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Minister Ploumen zal in haar college ingaan op haar beleidsprioriteiten voor het EU-voorzitterschap. Zij focust daarbij op Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het EU-VS handelsverdrag TTIP en migratie. En natuurlijk zal in het gesprek ook het samenwerkingsverdrag met Oekraïne aan bod komen, twee dagen voor het referendum dat op 6 april plaats vindt. Tussendoor krijgen de studenten veel ruimte om vragen te stellen.

In het kader van het Nederlands Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wordt dit gastcollege georganiseerd, in samenwerking met SIB-Groningen en de RUG.

Het college is toegankelijk voor studenten van de RUG.

Naast minister Ploumen zullen ook andere bewindspersonen de komende maanden een gastcollege geven over het Nederlandse EU-voorzitterschap aan universiteiten en andere onderwijsinstellingen. De serie gastcolleges valt binnen de activiteiten die worden georganiseerd in de context ‘een Unie die verbindt’, een van de Nederlandse prioriteiten voor het EU-voorzitterschap. Voor meer informatie over publieke activiteiten tijdens het EU-voorzitterschap.


printView this page in: English