Over onsWaar vindt u onsHuisstijlFAQ

DotOffice 6, september 2017

Vraag

Wat is er gewijzigd in DotOffice 6?

Antwoord

DotOffice is de programmatuur waarmee studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen PowerPoint presentaties en Worddocumenten in de huisstijl kunnen maken.

Word - Uitbreidingen

Mailmerge

Het is nu mogelijk het document op uw scherm, al dan niet in gepersonaliseerde vorm, per mail te versturen naar een aantal mailadressen. Hierbij kan niet alleen het document gepersonaliseerd worden, maar ook het begeleidende mailtje. De benodigde persoonsgegevens en mailadressen worden ontleend aan een tabel in een Excel-bestand naar keuze.

Hierbij zijn verschillende instellingen mogelijk, o.a:

• document bijsluiten in Wordformaat of als PDF
  • de gepersonaliseerde documenten mailen, opslaan en/of afdrukken

Het is ook mogelijk het huidige document gewoon door te sturen naar een of meer mailadressen die u direct typt.

Voordat u alle mail laat versturen, kunt u eerst de reeks laten controleren op fouten, dan wel de te verzenden berichten er stuk op het oog beoordelen.

Mocht er tijdens de verzending iets mis gaan waardoor het verzenden wordt afgebroken, dan wordt u bij de volgende versie eraan herinnerd en kunt u verdergaan waar u gebleven was.

Deze mailmerge voorziening kan worden gebruikt voor elk Worddocument, het hoeft dus geen huisstijldocument te zijn.

Naamkaartjes (badges)

U kunt nu ook naamkaartjes (badges), voor deelnemers aan congressen en dergelijke, maken in de huisstijl. De tekst op deze badges kunt u zelf typen en opmaken, of u kunt voor elke regel in een Exceltabel naar keuze automatisch een badge laten maken.

De badges dienen te worden afgedrukt op speciaal geperforeerd huisstijlpapier, dat kan worden besteld bij de iShop.

Word – correcties

• De knoppen voor de snellijst zijn nu opvallender (roze).
  • Bankgegevens (IBAN et cetera) zijn weer in te stellen via /RUG, Persoonlijk
  • Na het printen van huisstijldocumenten wordt de kleurenmodus (kleur of zwartwit) van de printer teruggezet naar wat er was ingesteld onder Windows, Voorkeuren

PowerPoint - correcties

In nieuwe versies van PowerPoint (2013 en 2016) werd links bovenaan op elke dia een grijze vlek zichtbaar. Dat is nu niet meer het geval.

Laatst gewijzigd:21 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English